Amusement

Classic Express De Schuthoek

Hoogeveen – Meeklappen, ontroerd raken of totaal verbluft zijn: kinderen ontdekken de magie van (klassieke) muziek in de Classic Express. Deze uitschuifbare muziektrailer is de eerste rijdende concertzaal ter wereld en komt naar scholen toe. Jonge musici, prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, nemen  de kinderen moeiteloos mee in de muziek. Zo zijn al meer dan 130.000 kinderen in een compleet andere wereld gestapt, waarmee ze anders misschien nooit kennis gemaakt zouden hebben.

De Classic Express kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium voor de jonge muzikanten en presentator. De kinderen komen binnen in een lichte en rustige ruimte: tijd voor iets heel anders, voor mooie muziek. De speciale lichten en videobeelden versterken de werking van muziek. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.

Afgelopen dagen werden alle kinderen van basisschool De Schuthoek getrakteerd op prachtige klassieke concerten. Deze concerten werden gegeven in een heuse truck met mooie zitplaatsen en een klein podium voor de musici die optraden.
 
Classic Express
Deze rijdende truck onder de naam Classis Express toert door heel Nederland en heeft al 130.000 kinderen laten genieten van prachtige klassieke muziek gebracht door de winnaars van het Prinses Christina concours in Nederland.
Visie van de school
Groepsleerkracht en musicus Mirjam Timmermans: “We vinden het belangrijk dat onze kinderen kennismaken met klassieke muziek, het is goed voor hun ontwikkeling”. Directeur Wout Eshuis beaamt dit en voegt daaraan toe: “Naast de cognitieve vakken taal, rekenen en lezen vinden wij het als Schuthoek van belang dat we de kinderen ook creatief veel leren wat hun later goed van pas zal komen en wat hun welbevinden positief beïnvloedt waardoor ze beter leren!”.
De mooi ingerichte truck was een echte concertzaal met belichting, videobeelden en een presentator. Ook was er ruimte voor interactie tussen de musici die optraden en de kinderen wat het tot een groot succes maakte. De Schuthoek met twee locaties in de Schutlanden en Erflanden kan terugzien op een heel bijzondere ervaring voor alle kinderen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: