Zakelijk

Ruim 25.000 huishoudens in Hoogeveen aangesloten op gigabit-internet van Ziggo

Ruim 25.000 huishoudens en bedrijfspanden in Hoogeveen zijn vandaag aangesloten op de snelste internetverbinding van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in deze gemeente de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde (Gbps) af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 6 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.

Afgelopen tijd werd het glasvezel-kabelnetwerk van Hoogeveen technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 37.900 nieuwe connectoren en vervingen ruim 3.500 aansluitkabels in 2.000 straatkasten. Bij elkaar meer dan vier kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio’s aan. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar.

 

Signaal deels via glasvezel

Het vaste netwerk van Ziggo bestaat uit glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van het datacenter naar een huisaansluiting aflegt, verloopt voor het overgrote deel via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijkkast tot in de huiskamer, gaat via de coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe. Daarmee zijn ook hoge internetsnelheden te behalen, met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps. Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot 10 Gbps mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog. In april 2021 heeft VodafoneZiggo tijdens een test een downloadsnelheid van 10 Gbps bereikt op het bestaande vaste netwerk. Met deze snelheid is bijvoorbeeld een 4K-film van twee uur in 10 seconden gedownload.

GIGA-abonnement

Ziggo’s nieuwe abonnementsvorm ‘GIGA’ bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series XL, Ziggo Sport Totaal, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting.

 

Lees hier meer over GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.

Geef een reactie