Thrianta organiseert 50e schoolkorfbaltoernooi

Woensdagmiddag 18 mei vindt de 50e editie van het Hoogeveense schoolkorfbaltoernooi plaats. Het toernooi is al jaren een van de grootste van Noord Nederland en ook dit jaar is er veel animo.

 

Veertig teams uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit Hoogeveen strijden eerst in een poulefase tegen elkaar en de poulewinnaars plaatsen zich voor de halve finale. Tot slot volgt de finale om het Hoogeveens Schoolkorfbalkampioenschap.

De organisatie heeft er dit jaar voor gekozen om het toernooi in tweeën te splitsen. Woensdag 18 mei vindt het toernooi voor de groep 6, 7 en 8 van de basisscholen plaats. En in september vindt het toernooi voor de groepen 3, 4 en 5 plaats.

De organisatie is in handen van de schoolkorfbalcommissie en vrijwilligers van de vereniging. Waar het begin dit jaar nog de verwachting was dat het toernooi wederom niet door kon gaan, lijkt het na twee jaar van afwezigheid door Covid-19 er toch van te komen.

Gouden jubileum
Het is inmiddels de 50e editie. Het schoolkorfbaltoernooi is een begrip in Hoogeveen. Veel Hoogeveners zijn via het schoolkorfbaltoernooi in contact gekomen met de korfbalsport. Het bestuur van Thrianta is er trots op dat er na vijftig jaar nog steeds veel animo voor dit toernooi bestaat.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord