Noordscheschut VR1 maakt geen fouten tegen Sweel

Opeen warme zaterdag kregen de dames VV Sweel op bezoek. Oftewel een duel tussen de nummer 3 en 4. Waar de schutters nog niet konden beschikken over een volledige selectie was de selectie van VV Sweel ook wat dunnetjes. Met enige spanning werd er naar de aftrap toegeleefd want met een overwinning doen de dames uitstekende zaken richting donderdag.

Eerder dan normaal trapten wij iets na de middag af. Met een debuterende Nicole in de basis zocht Noordscheschut al snel de aanval en wilde Sweel duidelijk maken dat er niets te halen viel. Het was al snel duidelijk dat de gasten er niet al te veel zin in hadden. Noordscheschut liep telkens tegen een defensief blok aan en de ruimtes waren te klein om de combinaties aan te gaan. Ook konden enkele pogingen van Sharon en Kelly de keepster nog niet verontrusten. Toch vonden de schutters alsnog vrij snel de voorsprong. Demi ontving de bal van Kelly, wist knap weg te draaien bij haar tegenstander en haalde venijnig uit met haar linker. Helaas trof zij de paal maar reageerde Eline heel scherp om de rebound te benutten. Zo stonden de dames na een klein kwartier verdiend op voorsprong.

VV Sweel had weinig in te brengen en liep alleen maar achteruit, ook hadden de diepte passes ook weinig succes. De zeer alert spelende achterhoede was op geen foutje te betrappen en konden zo gemakkelijk weer richting de goal van Sweel spelen. Noordscheschut maakte een gretige indruk en bij bal verlies werd deze vaak al snel terug verovert. Het voetballen werd de dames erg moeilijk gemaakt en echte kansen kwamen er nauwelijks. Een kopbal van Kelly na een corner van Eline na 20 minuten spelen en Dominique met een schot van afstand na een half uur leverden de grootste kansen op.

Na rust leek Sweel niet helemaal wakker te zijn. Vlak na de aftrap zette Eline druk op de achterhoede en veroverde knap de bal. Helaas mikte zij net naast het doel. Niet veel later werd er een aanval op rechts ingezet door Silvana die Kelly wist te vinden. Kelly bewaarde het overzicht en vond een vrij staande Thalina op de rand van het strafschopgebied, maar helaas ging deze inzet over het doel. De toon leek al snel gezet in de tweede helft, was het niet dat Noordscheschut door eigen toe doen bijna een tegen treffer kreeg. Charissa maakte een aanval onschadelijk en speelde de bal terug naar Jessica. Zij schoot de bal alleen tegen een speelster aan van Sweel en moest zodoende alsnog ingrijpen. Hierna gingen de gasten er iets meer in geloven. De dames maakten het zichzelf er lastig gezien de tussenstand en het aantal kansen wat de ploeg liet liggen.

De gasten zette meer druk op Noordscheschut maar gaven hierdoor ook meer ruimte weg, dat resulteerde in meer ruimte achterin bij Sweel en een kwartier voor tijd viel de bevrijdende 2-0. Een steekpass van Thalina werd door Demi omgezet tot assist nadat zij koelbloedig afrondde. VV Sweel liet nu de koppies hangen en was het nu zaak om de wedstrijd uit te spelen. Het leek ook lang 2-0 te blijven tot een moment vlak voor het eindsignaal. Het leek even alsof een speelster van de gasten geblesseerd op de grond lag maar stond al snel weer op. Niemand had echt in de gaten wat er nu aan de hand was. Omdat iedereen stil stond kon Juliet naar de bal toe sprinten en nadat zij haar verdedigster had afgeschud en de keepster voorbij speelde rondde zij beheerst af.

Zo werd de eindstand bepaald op 3-0 in het voordeel van de schutters.

De dames doen hiermee uitstekende zaken richting aankomende donderdag waar ze het gaan opnemen tegen NKVV/ Germanicus/ CSVC. Een belangrijke wedstrijd gezien de belangen van beide teams. De aftrap is om 19:45

WOTM: Thalina Hekker

Deel dit bericht!

Geef een antwoord