SCN hard onderuit tegen Onstwedder Boys

SCN heeft afgelopen zaterdag haar grootste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Onstwedder Boys ging de ploeg uit Nieuwlande met maar liefst 7-1 onderuit.
Door Jacob Schonewille
De wedstrijden tussen Onstwedder Boys en SCN staan over het algemeen garant voor goals en dat bleek ook in deze editie het geval te zijn. Beide teams waren in de eerste helft gewaagd aan elkaar. Een efficiënte omgang met de kansen leek dan ook van groot belang te gaan zijn. De eerste kans van de wedstrijd was na een kwartier spelen voor SCN. Na een aanval over de linkerflank legde Patrick Aasman de bal terug op gelegenheidsspits Niels Smit, maar zijn inzet belandde niet tussen de palen.

Na 26 minuten spelen kreeg Onstwedder Boys de eerste kans van de wedstrijd en hier was het wel gelijk raak. Na balverlies van SCN schakelde de thuisploeg snel om en werd met een slimme steekpass Anne Wilzing bereikt. Wilzing dribbelde vervolgens langs doelman Leon Reitsema en bleef rustig in de afronding, 1-0. Vijf minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. Een foutieve breedtepass aan de kant van SCN belandde voor de voeten van Gerko Scheper die eenvoudig de score verdubbelde. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de marge van twee doelpunten, want twee minuten na de goal van Scheper maakte SCN al de aansluitingstreffer. Een voorzet van Bryan Marissen bereikte bij de tweede paal Roy Zwiers die van dichtbij raak kopte, 2-1.

Tot tien minuten na rust bleef Onstwedder Boys SCN een gelijk opgaande strijd met slechts één treffer verschil. Het verzet van SCN brak echter nadat Harm Visser in de 55e minuut de marge weer op twee bracht. In het restant van het duel had de thuisploeg de overhand en kwamen de bezoekers uit Nieuwlande er nauwelijks meer aan te pas. Via treffers van Sem Nieuwenhuis, Gerben Meems en Sven Jaegers liep Onstwedder uit naar een 6-1 voorsprong, waarna in de blessuretijd SCN zelf de eindstand op 7-1 bepaalde door een ongelukkig eigen doelpunt van Emiel Verweij. SCN deed al met al een helft goed mee, maar persoonlijke fouten en een uiterst effectief Onstwedder waren er mede debet aan dat de Nieuwlandenaren hun grootste nederlaag van dit seizoen leden.