HODO kampioen na puntendeling tegen Dwingeloo

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan officieel. HODO is kampioen in de zondag 3e klasse D. Door een 1-1 gelijkspel in en tegen Dwingeloo zijn de mannen van trainer Eric Prins met nog 3 wedstrijden voor de boeg, niet meer te achterhalen door de achtervolgers.

Met een ruime voorsprong  kan HODO zich dan ook de terechte kampioen noemen in deze klasse.  De vele supporters van HODO waren met 2 bussen meegereisd om hun team aan te moedigen en ze zorgden voor een heerlijke ambiance op een prachtige zondagmiddag op het sportpark van Dwingeloo. HODO ging furieus van start en na 1 minuut had de bal al in het Dwingeloo doel kunnen liggen, Jorn Smit kreeg een uitgelezen kans oog in oog met Dwingeloo keeper Erwin Hof, maar Smit kon zijn ploeg niet op voorsprong brengen. Dat deed Dwingeloo even later wel beter, in de 14e minuut nam de thuisploeg brutaalweg de leiding via Fabian Bosker. HODO herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. Stefan Kikkert was er dichtbij, maar zijn schot kon door de Dwingeloo keeper goed verwerkt worden. Op het droge en hobbelige veld was goed voetbal onmogelijk en beide ploegen hadden het hier erg lastig mee. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, in de 69e minuut konden de meegereisde HODO supporters eindelijk juichen. Via een daverende knal van Stefan Kikkert werd het 1-1. De wonderschone treffer verdween in de kruising achter de kansloze Dwingeloo keeper Hof. In de slotfase geloofden beide teams het wel, Dwingeloo had aan 1 punt genoeg om zich definitief veilig te spelen en HODO had aan 1 punt genoeg om het kampioenschap te kunnen vieren. Toen de prima leidende scheidsrechter van Driel na 90 minuten op zijn fluit blies voor het eindsignaal konden de HODO supporters samen met de spelers het kampioenschap vieren.