Dames Hollandscheveld frustreren kampioensfeest Pesse

Pesse – afgelopen zaterdag hadden de dames van sv Pesse de kans om in de derby tegen Hollandscheveld kampioen van de derde klasse L te worden. Eerder dit seizoen speelde beide ploegen in een redelijk verhit duel met 4-4 gelijk. Voor Hollandscheveld is het kampioenschap al een tijdje uit zicht, maar ze willen zeker geen figurant zijn in het kampioenschap van Pesse. Voor trainer Henry Strijker was het daarom ook niet moeilijk om zijn dames gemotiveerd het veld in te sturen.

Door Remco Bos

De wedstrijd begon voor de Oranje-Zwarte dames volgens een ideaal scenario. Shanya Koster wist binnen drie minuten Hollandscheveld op voorsprong te brengen. Hierdoor kon de ploeg zelf iets meer inzakken en moest Pesse het spel naar zich toe zien te trekken. Wat volgde was eigenlijk een tamelijk tamme half uur voetbal. Hollandscheveld hoefde niet perse aan te vallen en verdedigde maar wat graag de voorsprong, terwijl Pesse nog niet echt liet zien om voor een kampioenschap te spelen. Natuurlijk wisten beide ploegen wel wat kansjes te creëren. Maar aan beide kanten wisten de keepster te voorkomen dat er nog gescoord zou worden in de eerste helft.

De tweede helft leek Pesse meer te beseffen dat er toch echt wel wat moest gebeuren om het kampioenschap binnen te slepen. En eerlijk toegegeven, Pesse kwam voetballend steeds beter voor de dag en wist ook enkele grotere kansen te creëren. Maar bij Hollandscheveld stond Kaili Su na lang blessureleed weer eens onder de lat en zij ontpopte zich tot vrouw van de wedstrijd. Ze wist met de ene na de andere katachtige reddingen haar doel schoon te houden. Dit betekende ook dat Pesse steeds meer risico’s ging nemen en hierdoor ontstond ruimte voor Hollandscheveld om uit de counter gevaarlijk te worden. Al een aantal keer was Hollandscheveld dicht bij de 0-2, maar in de 95ste minuut wist Janine Robben, met haar eerste doelpunt van het seizoen, definitief de wedstrijd te beslissen door de 0-2 te maken. Hierdoor konden helaas voor Pesse de bloemen en de platte kar weer voor een week op stal worden gezet.