Visstoepen aan de Hoogeveense vaart

Hoogeveen: HSV Het Vette Baarsje heeft eindelijk de laatste visstoepen aan de Hoogeveense vaart kunnen realiseren. Enkele jaren gelden zijn de oevers in vele kanalen dus danig uitgevoerd dat er soort wild opstap plekken gemaakt zijn voor de dieren die in het water beland zijn. Denk hierbij aan de reetjes etc.

Op deze manier kunnen er veel levens van het wild worden gered. Delen van de oevers werden op soms meer dan 100 meter schuin afgegraven tot aan de watergrens. Vissen was op deze delen niet meer mogelijk. Voor de leden van HSV Het Vette Baarsje was het een doorn in het oog. Dit was juist het visgebied waar veel wedstrijden werden gehouden. Na de afgraving was een gesloten parcours niet meer mogelijk.

In goed overleg met de provincie is toen overlegd om vis stoepen te maken van ongeveer 2 meter breed. Op het deel nabij de zuiveringsinstallatie zouden de eerste 30 plekken gemaakt worden voor de vissers. De provincie heeft zand gebracht en de leden hebben de eerste stoepen opgebouwd. Op dit deel zijn sindsdien veel wedstrijden bevist. Het deel richting Hoogeveen moest nog verwezenlijkt worden. Dit overleg heeft iets langer geduurd dan voorzien was. Maar woensdag j.l. werden ook de laatste stoepen opgebouwd.

Een vrachtwagen zand met een grote kraan er op heeft het zand op aanwijzing van de wedstrijdcommissie op de plaats gebracht. In totaal zijn er nu 65 visplaatsen gemaakt waar je op een afstand van onderling ongeveer 30 meter kunt vissen. Voor de vissers in de wijde omgeving een grote aanwinst’ aldus voorzitter Bé Kleine van de wedstrijdcommissie.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord