Amnesty International afdeling Hoogeveen organiseert Vrouwenfeest

Hoogeveen – Op zaterdag 21 mei organiseert Amnesty Hoogeveen een Vrouwenfeest voor alle vrouwen van 16 jaar en ouder in De Magneet in Hoogeveen. Amnesty vindt het belangrijk om aandacht te geven aan vrouwenrechten. Het feest zou eerst plaatsvinden rond Internationale Vrouwendag op 8 maart, maar is vanwege corona verzet.

Is het nu, anno 2022, nog steeds nodig om specifiek aandacht te hebben voor vrouwenrechten? Helaas wel. Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog steeds niet de norm. Vrouwen worden bijvoorbeeld in de sportwereld nog steeds onderbetaald ten opzichte van mannen. Wereldwijd is onderwijs voor veel meisjes en vrouwen niet toegankelijk. Ook zijn heel veel meisjes en vrouwen slachtoffer van geweld; ook in Nederland wordt er elke week een vrouw vermoord door een (ex)man of familie.

Op 21 mei staan we stil bij het belang van vrouwenrechten. Er zijn standjes waar vrouwen informatie kunnen krijgen over onderwijs, seksualiteit, werk, vrijwilligerswerk en het anti-discriminatiemeldpunt. Later op de avond wordt er gedanst, zijn er optredens, is er muziek en lekkere hapjes.
Vrouwen vanaf 16 jaar en ouder zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom in De Magneet in Hoogeveen, Orion 2. Entree is €5,-, inclusief een drankje en hapjes. Alleen cash is mogelijk.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord