Kwiek geen kind aan SVWW op moederdag

De Drentse derby werd afgelopen zondag 8 mei in Hoogeveen gespeeld tussen Hoogeveen en Wijster. De eerste wedstrijd tussen beide werd in Westerbork gewonnen door Kwiek.
Op moederdag was Kwiek met volle concentratie aan de wedstrijd begonnen. Verdedigend wilde de dames geen steken laten vallen. S.V.W.W. begon net zo gebrand aan deze wedstrijd. Het duurde enkele minuten voordat beide teams loskwamen. Het duurde heel lang voordat beide teams echt loskwamen. De stand bleef heel lang op 1-1 steken. Marloes Oort pakte de eerste voorsprong voor Kwiek. Door een snelle omschakeling van kwiek lag de hele rechterzijde open voor een schotkans. De voorsprong met hierna met drie punten vergroot door twee doelpunten van Nienke Vrieling op de cirkel. Tot 8-6 kon Hoogeveen de ruime voorsprong behouden. S.V.W.W. kwam dichterbij door gemakkelijk via break-outs te scoren. De rust kwam op een perfect moment voor de dames in het blauw. Na de rust liet Hoogeveen zich niet meer zo snel verrassen in de omschakeling. Linnet Popping en Joyce Koops scoorden en lustig op los. Hierdoor kwam Kwiek met dubbele cijfers op voorsprong, 12-6. De dames uit Wijster begonnen in de tweede helft steeds fysieker te verdedigen maar dat zorgde gelukkig niet voor problemen. Doordat er een Kwiekspeelster werd uitverdedigd ontstond er voor de rest veel ruimte op de cirkel. Hierdoor konden de opbouwspeelsters van Kwiek makkelijk de verdediging van Wijster passeren. Doordat Kwiek ook veel vrije ballen kon forceren kwamen zij makkelijk over het blok tot scoren. Zij speelden deze wedstrijd erg goed uit. De dames winnen de wedstrijd met 19-13. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het l op de planning tegen S.V.B.O. in Emmen. Hierna gaan de dames door in het zand. Beachhandbal is een opkomende sport waar de dames graag aan mee doen. Op verschillende toernooien gaan zij strijden om NK-punten. Als zij voldoende punten verzamelen maken zij kans op een plekje op het Nederlands Kampioenschap Beachhandbal.