SCN en DKB delen opnieuw de punten

Net als eerder dit seizoen is de derby tussen SCN en DKB geëindigd in 1-1. SCN begon sterk aan de wedstrijd en opende al snel de score, maar in de tweede helft was DKB de betere ploeg die verdiend op gelijke hoogte kwam.

Op sportpark Nieuwlande kwam SCN voortvarend uit de startblokken, want na zes minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Uit een hoekschop wist Jeffrey Marissen in eerste instantie niet tot scoren te komen, maar de bal belandde vervolgens voor de voeten van veteraan Wilmar Pastoor die van dichtbij raak schoot. Na de openingstreffer kreeg SCN voldoende mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Eerst was het Patrick Aasman die zichzelf in de twintigste minuut knap vrij speelde, maar oog in oog met doelman Rutger Mulder kwam hij niet tot scoren. Tien minuten later was Jeffrey Marissen dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal uit een vrije trap van Erwin Smale belandde net naast de goal. Hoewel DKB in de eerste helft maar nauwelijks gevaar kon stichten, kreeg het na 37 minuten spelen dé mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Na een vermeende overtreding van Henk-Jan van der Meer legde scheidsrechter Wijnja de bal op de stip. Aanvoerder Erik Groen nam de verantwoordelijkheid om dit buitenkansje te benutten, maar zijn poging van elf meter ging naast. Hierdoor bleef het in de eerste helft bij slechts één treffer.

DKB op gelijke hoogte

In de tweede helft liet SCN een stuk minder van zich zien waardoor DKB beter in de wedstrijd kwam. De bezoekers hadden het veldoverwicht en werden dreigender rond de zestien van SCN. Na zestig minuten spelen leek DKB op gelijke hoogte te komen. Een van richting veranderde voorzet belandde bij de tweede paal bij Berny Renker. Renker kreeg echter zijn hoofd niet goed tegen de bal waardoor zijn inzet net over de goal ging. SCN kwam hier nog goed weg, maar moest in de 71e minuut alsnog de tegentreffer incasseren. Nadat Jay van der Wetering namens DKB op de paal schoot, belandde de bal in de rebound voor de voeten van Igor Tangenberg die eenvoudig de 1-1 binnen tikte. Dit betekende ook de eindstand, want hoewel de gemoederen in de slotfase nog even hoog opliepen, werd er door beide teams niet meer gescoord. Uiteindelijk zullen beide teams het gevoel hebben gehad dat er meer uit de wedstrijd te halen viel, maar op basis van het spelbeeld en de kansenverhouding zal zowel SCN als DKB tevreden zijn met een punt.

Onstwedder Boys – SCN

Volgende week gaat SCN op bezoek in Groningen bij Onstwedder Boys. Spektakel lijkt dan gegarandeerd te zijn gezien het gemiddelde van zes treffers per duel over de laatste zes onderlinge ontmoetingen. Bovendien zal de ploeg uit Nieuwlande zich willen revancheren van de 3-4 nederlaag die het eerder dit seizoen tegen Onstwedder leed.

SCN – DKB: 1-1. Scoreverloop: 6e Wilmar Pastoor 1-0, 71e Igor Tangenberg 1-1.