Heren kwiek laten punten achter in Enschede

Zaterdagavond mochten de heren van Kwiek afreizen naar Enschede voor een pot handbal tegen studentenvereniging Cabezota. De thuiswedstrijd was geëindigd in een 26-26 gelijkspel, het beloofde een spannende pot te worden.

Het begin van de wedstrijd was erg slordig, Kwiek keek al snel tegen een achterstand aan. In de verdediging werd hard gewerkt, maar het mocht niet baten. Cabezota wist enkele malen kort achter elkaar het net te vinden, terwijl Kwiek het doel maar niet wist te vinden. De aanvallen die gespeeld werden waren zonder veel overtuiging en de bal ging het doel maar niet in. Paal, lat elke keer net niet. Vlak voor rust kwam er een kleine opleving voor Kwiek. Het scoren werd opgepakt en de aanvallen van Cabezota werden in de kiem gesmoord. Ruststand 11-10. In de rust gaf coach Peter Staaks aan dat de verdediging best goed stond, alleen dat de aanvallen niet met de nodige overtuiging gespeeld werden. De verdediging van Cabezotamoest meer opgezocht worden om medespelers vrij te kunnen spelen.

Het eerste deel van de tweede helft ging nog redelijk gelijk op. Toch wist Cabezota steeds net een keer vaker te scoren dan Kwiek, waardoor het verschil geleidelijk aan toch steeds wat groter werd. De heren van Kwiek hebben keihard gewerkt, maar het zat zaterdagavond gewoon niet in voor de heren van Kwiek. Eindstand 22-17.

Komende dinsdag spelen de heren een inhaalwedstrijd in het Activum tegen Ha-Stu uit Nijmegen