Noordscheschut VR1 voert druk op na zege op De Weide VR2

Afgelopen zaterdag stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen VV De Weide VR2. In de thuis wedstrijd waren de schutters met 4-1 te sterk, maar vandaag begonnen beide ploegen weer op nul. Beide ploegen kampten met enige personele problemen, aan de kant van Noordscheschut misten er een zestal speelsters en werd er beroep gedaan op Michele, Charelle en Sharon Scholing uit de Vrouwen 2.

Iets na 14:30 werd er afgetrapt voor deze derby en het was gelijk Noordscheschut dat de betere ploeg was aan de bal. Veelal werd de bal bij de juiste kleur ingeleverd en konden de dames gevaarlijk worden via de zijkanten waar Eline en Kelly gepositioneerd stonden. Helaas leidde dit in het begin nog niet tot kansen, mede door het sterke verdedigen van het thuisteam. Dit was ook het enige waar De Weide op kon teren want tot een lopende aanval zijn ze in het begin niet gekomen. Gokkend op de lange bal stuitte zij steeds op de goed staande verdediging. Charissa en Thalina konden zonder al te veel moeite de ballen onderscheppen. Susan en Sharon Scholing hadden allebei de buitenspelers in de broekzak en Jessica had het op een paar terugspeelballen na vrij rustig. De Weide had veel moeite met het hard werkende middenveld en werden continu afgejaagd door Dominique, Sophie en Demi.

Het liep lekker voor de dames uit Noordscheschut alleen ontbraken de kansen nog. Vaak leek er een kans te komen maar miste er soms enige precisie in de eindpass of stond een prima te spelen keepster in de weg. Het duurde dan ook 25 minuten voor dat zij echt werd getest, een schot van Eline werd stijlvol uit het doel gehouden. De corner die er op volgde stichtte ook niet al te veel gevaar. Noordscheschut, wat de hele tijd al hoog druk zette, begon zichzelf wat meer te belonen. De defensie van De Weide werd slordiger in de passing en leverde veel in, maar kon de ploeg na kansen van Kelly en Sharon Koster nog niet op voorsprong komen. Even leken beide ploegen met een 0-0 stand de rust in te gaan. Was het niet dat na wederom goed druk zetten de ploeg vlak voor rust toch op 0-1 kwam. Kelly onderschepte een pass en stuurde gelijk Sharon de zestien meter in, zij faalde niet en maakte beheerst de eerste goal.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders, met de ingevallen Michele en Charelle bleven de schutters domineren. Het was een kwestie van tijd voordat Noordscheschut de score verder zou uitbouwen. Michele die dit seizoen haar eerste minuten maakte voor Vrouwen 1 speelde alsof ze er al jaren tussen liep en heerste centraal achterin. Door dat zij centraal kwam kon Thalina een linie doorschuiven en op het middenveld de controle pakken. Ondanks dat Noordscheschut de bovenliggende partij was liepen ze qua stand nog niet uit. Dit duurde tot de 62e minuut. Na een steekpass van Thalina kon Demi schieten op de goal, deze keerde de keepster nog maar Eline reageerde als eerste en kon via de rebound de 0-2 maken. Hierna liep Noordscheschut snel uit naar 0-3, Charelle draaide knap weg bij haar tegenstander en vond Demi op de rand van het strafschopgebied en met enig kunst en vliegwerk kwam zij er door heen om vervolgens de bal in de verre hoek te schieten.

Noordscheschut bleef op jacht naar meer treffers en het beste leek er wel af bij De Weide. Door het conditionele overwicht kwamen er bij enkele speelsters in het groen wit wat irritaties kijken. Met name Demi kreeg het enige duw en trek werk te voorduren. Ondanks dit bleven er mogelijkheden komen voor de dames. Zo liep de ploeg uit naar 0-4 met nog 10 minuten te gaan. Sharon Koster werd langs de laatste lijn gestuurd na een mooie pass van Sophie. Sharon bleef kalm en schoot haar 2e binnen. Met nog 5 minuten op de klok maakten de schutters zelfs nog de 0-5. Sharon Koster die door mocht van de scheidsrechter naar vermeend buitenspel. Zij liep regelrecht op de keepster maar ging niet voor haar derde goal en legde de bal af op Sophie die in leeg doel binnen kon schieten.

Noordscheschut doet hiermee uitstekende zaken en voert de druk op richting Dwingeloo en NKVV/ Germanicus/ CSVC. Zij troffen elkaar in deze speelronde en kwamen de dames uit Coevorden als sterkste uit de strijd. Hierdoor komen de dames op 4 punten van Dwingeloo, wat twee wedstrijden meer heeft. NKVV houd het gat op 3 punten.

Komende woensdag spelen de dames thuis tegen Weiteveense Boys om 19:30.

WOTM: Sharon Scholing

Deel dit bericht!

Geef een antwoord