112/Misdaad

Noordscheschut na mooi hoofdklasse-avontuur weer 1e klasser maar zal tegen derby HZVV vol gas geven

Wat al enige tijd te verwachten viel, gebeurde afgelopen zaterdag. Na de 0 – 1 nederlaag tegen Berkum viel het doek in de Hoofdklasse B. Na afloop niemand die daar om maalde. Volgend jaar maar weer een stapje lager acte de présence geven.

Ook deze speelronde zorgden de nodige blessures en schorsingen voor een  puzzel voor oefenmeester Marc van Meel. De wedstrijd begon stroef. In de 2e minuut kwam Berkum door vanaf rechts, het speeltuig werd echter door alles en iedereen gemist. In de 10e minuut het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Een vloeiende aanval, over meerdere schijven, werd foutief met hand gestuit binnen het zestienmetergebied. Overduidelijke penalty, maar de leidsman weigerde een strafschop toe te kennen.

Amper een minuut later werd een kiezelharde inzet van Danny Kiekebelt geblokt.

Na een foutieve uittrap van de keeper, rechtstreeks in de voeten Kiekebelt, belandde diens inzet van afstand op het dak van doel.

De wedstrijd was gelijk opgaand. Beide ploegen speelden in een laag tempo en doelpogingen waren schaars. Na ruim een half uur spelen werd Nick Koster de diepte ingestuurd door Kiekebelt. De uitkomende sluitpost van Berkum voorkwam erger voor de bezoekers. In de 37e minuut mochten de gasten aanleggen voor een vrije trap. Deze inzet werd eenvoudig door Roy Boertien onschadelijk gemaakt. Hierna dook Mees Vos oog in oog op voor de vijandige sluitpost. Vos besloot de keeper te passeren, waar een schot misschien een betere optie was geweest. Kans verkeken.

Enkele minuten voor rust tegenslag voor de thuisploeg. Damian Smand moest met een hoofdwond het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Sven Nijveen.

De tweede helft ging verder, waarmee de eerste eindigde. Beide ploegen voetbalden deze middag bijzonder moeizaam. Men creëerde niets. Het was Noordscheschut zelf dat Berkum in het zadel hielp.

In de 53e minuut zette Kevin van Dalen te laat een tackle in. De terecht toegekende penalty werd benut door aanvoerder Mark van der Meulen. Amper een minuut later was de score bijna weer gelijk. Een inzet van Ton Kamping werd geblokt. De rebound belandde voor de voeten van Robin Sikken, maar diens inzet verdween over. Aan de andere zijde redde Boertien katachtig op uitval van de bezoekers.

Zonder goed te spelen ging Noordscheschut toch op zoek naar de gelijkmaker. Maar een afstandsschot van Van Dalen zeilde langs de verkeerde kant van de paal.

En een halve omhaal van Koster stierf in schoonheid.

Een kwartier voor tijd leek Noordscheschut opnieuw recht te hebben op een strafschop. Maar andermaal werd een overduidelijke handsbal, binnen de beruchte lijnen, over het hoofd gezien. De Schutters hadden geluk dat Berkum op zijn zachtst gezegd weinig gebruik maakte van de ontstane ruimte, zodoende bleef men in de wedstrijd.

In de laatste speelminuut leek de thuisploeg alsnog langszij te komen. Na een goed opgezette aanval kwam het leer voor de voeten van de in de frontlinie geposteerde Sikken, maar van dichtbij mikte Sikken jammerlijk over.

In het rijk der blinden was Berkum koning, optimaal profiterend van een moment van onachtzaamheid in de Schut-defensie. Noordscheschut nu officieel gedegradeerd. Maar dat wil zeker niet zeggen dat buurman HZVV volgende week geen hete derby-middag te wachten staat op sportpark De Meulewieke. Aanvang 14.30 uur.