John Benjamins stopt als raadslid Gemeentebelangen Hoogeveen

Fractie en bestuur van Gemeentebelangen Hoogeveen hebben met begrip kennisgenomen van het besluit van John Benjamins om zijn zetel in de Hoogeveense gemeenteraad op te geven. Zijn plaats zal worden ingenomen door Cihan Ozbilir die sinds de verkiezingen van 16 maart als plaatsvervangend raadslid actief is.

In een persoonlijke brief aan fractie en bestuur geeft John Benjamins de redenen die de oorzaak zijn van zijn vertrek als raadslid. “Ik heb mij ruim een half jaar geleden aangemeld om politiek actief te worden voor Gemeentebelangen Hoogeveen. Mijn voornemen was om mijn financiële kennis en kunde die ik in de dagelijkse praktijk als financieel adviseur opdoe toe te passen binnen de Hoogeveense raad. Een mooie uitdaging, waarbij ik de inwoners van Hoogeveen via een directe weg persoonlijk kon helpen met hun financiën maar ook indirect via de gemeenteraad. Dit vertrouwen is mij ook gegeven, zo blijkt uit de verkiezingsuitslag. Echter, sinds mijn aanmelding bij Gemeentebelangen Hoogeveen in oktober 2021, wordt er met de maand een groter beroep op mij gedaan voor het verlenen van financieel adviezen. Een groei die ik begin dit jaar niet heb voorzien. Dit maakt dat de combinatie van werkzaamheden nu ervoor zorgt dat ik mij niet langer voor de volle 100% kan inzetten voor het raadswerk in de gemeente Hoogeveen. Het niet kunnen leveren van deze inzet, druist in tegen mijn persoonlijke overtuiging en ervaar ik als een tekortkoming richting de inwoners van Hoogeveen. Ik kom dan ook helaas tot de conclusie dat ik de functie van raadslid moet neerleggen. Het doet me verdriet om hiermee het verkregen mandaat van de inwoners van Hoogeveen niet te kunnen vervullen. Wel geeft het rust, wetende dat de zittende fractie meer dan afdoende kennis en kunde in huis heeft om de verkiezingsuitslag recht te doen”, aldus Benjamins.

Fractievoorzitter Hilma Hooijer heeft begrip voor de beslissing van Benjamins. “We hebben de inbreng van John gedurende de verkiezingscampagne als uiterst waardevol gewaardeerd en waren ervan overtuigd dat zijn tomeloze inzet in deze periode zich ook door zou zetten als lid van onze fractie. Dezelfde inzet om zijn bedrijf tot een succes te maken, werkt dus ook heel goed. Daardoor moet hij prioriteiten stellen en, hoezeer het ons ook spijt, het is begrijpelijk dat de prioriteit bij zijn bedrijf ligt. Bovendien is ons contact warm en kunnen we als partij een beroep blijven doen op John, als we zijn expertise nodig hebben”, aldus Hooijer.

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord