Noordscheschut VR1 haalt uit tegen Weiteveense Boys

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Noordscheschut aantreden in Weiteveen. Op papier een laagvlieger maar hebben het de topploegen aardig lastig weten te maken. Maar de dames van Noordscheschut zijn de afgelopen weken in  bloedvorm en halen de laatste flink uit. Wel kampte de ploeg met enkele afwezigen en helaas viel Lisa uit in de warming-up. Zo verscheen Noordscheschut lichtelijk gehavend aan de aftrap.

Al snel werd het duidelijk waarom Weiteveense Boys een stugge tegenstander is. De thuisploeg verraste enigszins met hun formatie en Noordscheschut was in het begin zoekende. Beide ploegen gingen slordig om met de bal en duurde het een tijdje voor dat er een schot op het doel werd geschoten. Na een kwartier spelen kreeg de aanvaller van Weiteveen kreeg een enorme kans nadat Silvana de bal niet lekker mee kreeg. Gelukkig bracht Jessica redding op het geplaatste schot. Niet veel later kreeg Noordscheschut een kans via Eline die haar tegenstander te snel af was, helaas ging haar inzet voorlangs.

Het duurde even voordat Noordscheschut grip op de wedstrijd kreeg met name het centrale duo maakte het de ploeg heel lastig. Na een enkele omzettingen binnen de lijnen begon het eindelijk te lopen. En begon de ploeg meer kansen te creëren. Eline wist met een afstand schot de keepster te testen maar had een stijlvolle redding in huis. Toch wist Noordscheschut de voorsprong te pakken. Dominique, die de bal weer kreeg na een inworp, slingerde de bal voor het doel en wist de doorgelopen Nadine te bereiken. Zij maakte knap ruimte voor een schot en wist de bal in de linkerhoek te plaatsen. Zo kwam de ploeg na 35 minuten spelen op 0-1.

Lang leek Noordscheschut ook met deze stand de rust in te gaan, maar kwam de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte. In de 42e minuut snelde de aanvaller op de goal af na een steekpass, Danielle maakte het haar nog flink lastig maar kon niet voorkomen dat de 1-1 werd gemaakt. Toch gingen de schutters nog met een voorsprong de rust in. Een corner van Eline viel voor de voeten van Dominique, haar schot werd nog geblokt maar viel perfect voor Charissa de bal van dichtbij binnen kon schieten. Zo deelde Noordscheschut nog een tik uit aan de thuisploeg vlak voor de rust.

Na enkele omzettingen in de rust begon het helemaal te lopen voor Noordscheschut. Het deelde vrijwel direct opnieuw een tik uit. Charissa kreeg de bal op de rechterkant en schoot de bal beheerst over de keepster in het doel. Zo stond het al snel 1-3, maar Weiteveense Boys bleef druk houden op de defensie van Noordscheschut maar kwam zij kwamen niet in de problemen. Via de lange bal zochten zij de aanvallers maar deze werden strak gedekt door Silvana en Anouck. Ook de aanvallende middenvelder kwam er ook niet meer aan te pas dankzij de goede dekking van Thalina. Lang hield de thuisploeg dit echter niet vol en na een uur spelen liep de ploeg weer uit. Een voorzet van Juliet ging net over Sharon heen maar kwam daardoor voor de voeten van een vrij staande Demi en wist deze kans te benutten. Amper bijgekomen van de 1-4 kon de keepster een kleine 3 minuten later opnieuw vissen. Juliet die wist met een bekeken balletje het de keepster erg lastig te maken, zo lastig dat ze de bal niet helemaal weg kreeg. Demi was er als de kippen bij en benutte de rebound voor 1-5.

De schutters bleven jagen op de bal en gaven Weiteveen geen tijd om rustig op te bouwen en wilde nog een paar goals er bij maken. En met nog een kwartier te spelen kreeg Noordscheschut hier voor een enorme kans. Na een mooie passeer beweging werd Eline met een heupworp naar het gras gewerkt en kreeg een penalty. Danielle stapte naar voren om vervolgens de bal hard in het doel te schieten. Zo maakte zij de 1-6 en haar eerste goal van dit seizoen De Weiteveense tank leek helemaal leeg te zijn en met enkele kramp gevallen werd dat bevestigd. Noordscheschut bleef gretig zoeken naar nog meer doelpunten. Weiteveen wist met de laatste krachten nog een counter te forceren, deze werd onschadelijk gemaakt door Thalina. Zij leverde de bal in bij Anouck die de omschakeling voor Noordscheschut inleidde. Op het middenveld werd Juliet bereikt die met een mooie pass opnieuw Demi vrij voor de keepster zette. Demi bleef heel kalm en wist de 1-7 en haar hattrick te maken.

Toch was het nog even schrikken op het sportpark, nadat Susan een pass wist te onderscheppen bleef haar tegenstander liggen op het gras en greep naar de knie. Voor de scheidsrechter was dit het moment om af te fluiten. En boekten de dames opnieuw een belangrijke overwinning.

Noordscheschut nadert Dwingeloo nu op 7 punten en omdat NKVV/Gemanicus/CSVC ook heeft gewonnen blijft dat gat 3 punten. De volgende wedstrijd spelen wij uit tegen VV De Weide VR2 om 14:30.

WOTM: Juliet Everts