SV Borger wint ook van SCN

Afgelopen zaterdag heeft SV Borger haar zesde overwinning op rij geboekt. In eigen huis werd SCN met 3-2 verslagen. Grote man aan de kant van Borger was Hendrik Gustin, die met twee goals een groot aandeel had in de zege.

Borger op voorsprong

Het duel tussen Borger en SCN kende een voorzichtig spelbeeld doordat beide teams beducht waren op de aanvallende kwaliteiten van elkaar. Toch werd na twaalf minuten spelen de score door de thuisploeg geopend. SCN-verdediger Henk-Jan van der Meer speelde de bal te kort terug op zijn doelman waardoor spits Gijs Roda kon onderscheppen en scoren, 1-0. In de 32e minuut leidde balverlies van SCN ook de tweede treffer van Borger in. De thuisploeg schakelde over de rechterflank razendsnel om en met een afgemeten voorzet werd Hendrik Gustin gevonden die de bal langs doelman Leon Reitsema in het net schoot, 2-0. Niet veel later bracht SCN de spanning terug in de wedstrijd. Nadat een eerste aanval van SCN werd afgeslagen bracht Rolf Elema de bal opnieuw het zestienmetergebied in. Zijn voorzet vond Bryan Marissen die vanuit een moeilijke hoek prachtig raak volleerde. Hierdoor gingen de teams bij een 2-1 tussenstand de kleedkamer in.

SCN creëert te weinig

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks. In verdedigend opzicht zakten beide ploegen in om zo min mogelijk ruimtes achter de verdediging weg te geven. Toch slaagde Borger er in de 53e minuut opnieuw in om tot scoren te komen. Een lange bal van achteruit zorgde voor miscommunicatie aan de kant van SCN tussen Wilmar Pastoor en doelman Reitsema. Hendrik Gustin profiteerde hiervan met het hoofd en maakte daarmee zijn tweede van de middag. Na de 3-1 moest SCN meer risico nemen om zo een aansluitingstreffer te forceren, maar de bezoekers kwamen moeizaam bij het doel van Borger. Doordat SCN meer risico nam kwam er voor Borger meer ruimtes om van te profiteren. Echter speelde de thuisploeg de mogelijkheden die het kreeg niet goed uit en stond het vizier een aantal keren niet op scherp. Mede hierdoor wist SCN in de slotfase alsnog terug in de wedstrijd te komen. In de 87e minuut werd een lange bal in het strafschopgebied van Borger onvoldoende weggewerkt en kwam het leer voor de voeten van Roy Zwiers die met links zuiver raak schoot, 3-2. De aansluitingstreffer kwam te laat voor SCN, want in de slotminuten is Borger niet meer in de problemen gekomen. Hierdoor zet Borger haar goede reeks voort met de zesde overwinning op rij.

Derby SCN – DKB

Na de nederlaag tegen Borger wacht SCN aanstaande zaterdag een belangrijke wedstrijd. Op sportpark Nieuwlande ontvangt de ploeg buurman DKB uit De Krim. Ruim een maand geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. Toen hielden de teams elkaar met een 1-1 gelijkspel in evenwicht.

SV Borger – SCN: 3-2. Scoreverloop: 12e Gijs Roda 1-0, 32e Hendrik Gustin 2-0, 41e Bryan Marissen 2-1, 53e Hendrik Gustin 3-1, 87e Roy Zwiers 3-2.