HODO verliest topper

Nadat HODO op 10 okt jl Oldeholtpade had verslagen met 3-1, had een ieder het toen al over 1 mei, dan zou de competitie beslist kunnen worden. Maar in een meer spannende dan goede wedstrijd leed HODO helaas een nederlaag en werd de achterstand door Oldeholtpade teruggebracht naar 9 punten met nog een wedstrijd tegoed.

Op een slecht hobbelend veld werd er om 14 uur afgetrapt tussen de huidige nummer 2 en 1. Oldeholtpade had de boodschap goed begrepen dat dit hun laatste kans was en gingen agressiever uit de startblokken dan HODO maar het resulteerde direct nog niet tot grote kansen en het spel speelde zich merendeels af op het middenveld. Jorny Otten moest het veld verlaten met een blessure en hij werd vervangen door Martijn Dekker. Beide ploegen kwamen voor rust niet tot scoren.

In de rust moest HODO nog 2x wisselen , Danes en Strijker werden vervangen door Kikkert en Blokzijl.

Ook na rust waren de kansen schaars en het was Jorn Smit die met zijn handelsmerk , de vrije trap, het dichtst bij een doelpunt was maar de bal werd verwerkt tot corner. Oldeholtpade ging steeds meer de lange bal hanteren wat resulteerde in 2 goede kansen maar beide werden door de goed keepende Pol gekeerd. Alles leek erop dat het een 0-0 zou worden maar 5 minuten voor tijd was het Peter de Vries die uit een voorzet de 1-0 binnen kopte, HODO ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en was er dichtbij, bij een scrimmage voor het doel maakte HODO bijna de gelijkmaker  maar de bal ging er niet in, en toen alle stofwolken waren opgetrokken trok scheidsrechter Brussaard ook nog de rode kaart voor Blokzijl. In de laatste minuut maakte Emiel de Vries ook nog de verdiende 2-0 en werd het gat met de koploper iets gedicht.

HODO voetbalt hun volgende wedstrijd op donderdag 12 mei tegen vv Sweel , aanvang 19.30 uur