Kwiek wint op vechtlust in Rolde

Dames uit Hoogeveen speelden zondagmiddag 1 mei in Rolde. Het was lang geleden dat Unitas uit Rolde en Kwiek elkaar ontmoetten. Vanwege de pandemie was de eerste ontmoeting tussen beiden al zeven maanden geleden.

Beide teams zijn veel gegroeid deze competitie, Unitas is langzaam omhoog geklommen in de ranglijst. Door te winnen zondag zou Kwiek de derde plek zeker stellen. Unitas kwam voortvarend uit de startblokken. Gelukkig de dames van Kwiek ook, zij konden Unitas goed bijbenen. Beide ploegen scoorden makkelijk. Via onze linker- en rechteropbouwster kon Kwiek makkelijk scoren. Dit kwam mede door de open dekking van Rolde. De dames hielden tot een stand van 8-8 elkaar in evenwicht. Toen kon Hoogeveen de voorsprong nemen. Marloes Sloots scoorde een aantal prachtige ballen vanuit de hoek. Unitas scoorde makkelijker dan Kwiek in het tweede kwartier van de eerste helft. De dames gingen rusten met een stand van 15-17. In de rust kon Kwiek even op adem komen. Unitas bleef net als Kwiek knokken voor de winst. Rolde deed dat in de tweede helft net iets meer dan Kwiek waardoor zij de voorsprong konden overnemen. Er werden makkelijk doelpunten gescoorde omdat Kwiek niet zo snel omschakelde als Unitas. Na een achterstand van 28-26 raapte Kwiek alle kracht en vechtlust bij elkaar. Al snel konden zij de achterstand ombuigen in een gelijke stand. Verdedigend had Kwiek het beter voor elkaar. Via alle posities werd het doel gevonden. Kwiek pakte de winst met een stand van 31-34. Volgende week spelen de dames thuis in Hoogeveen tegen de dames van S.V.W.W.