Sport

Noordscheschut laatste weken steeds beter en neemt punt uit Amsterdam mee

Noordscheschut moest afgelopen zaterdag aantreden tegen ASV De Dijk.  Ook de Amsterdammers, die enkele plaatsen hoger op de ranglijst bivakkeren, hadden moeite om een bres te slaan in de defensie, van de laatste weken steeds beter  draaiende elftal van oefenmeester Marc van Meel.

Noordscheschut trad ook vandaag weer aan in een gewijzigde opstelling ten opzichte van de afgelopen week. Vanwege blessures en vakanties, was het de afgelopen week weer puzzelen geblazen voor Van Meel. In de openingsfase viel er nog niet veel te beleven onder het Amsterdamse wolkendek. Na een kleine tien minuten spelen was de eerste mogelijkheid voor Ton Kamping. Vanuit een corner mikte de centrale verdediger te hoog.

De thuisclub had dan misschien wel meer de bal. Maar men wist geen kans te creëren. Beide teams opereerden slordig. Noordscheschut trachtte met lange balen de frontlinie in stelling te brengen, maar slaagde hier vooralsnog niet in. De Dijk werd gevaarlijk middels enkele kopballen. Maar deze werden gekeerd door Roy Boertien.

De thuisploeg schroefde de druk op. Een vrije bal ging naast. En ook vanuit een hachelijke situatie voor het doel van Boertien wist men het net niet te vinden.

Na een doelpuntloze eerste helft, was de eerste kans in de tweede helft voor Nick Koster. Koster mikte net naast. De wedstrijd werd wat onrustiger, wat resulteerde in enkele gele kaarten. Verder gebeurde er niets of nauwelijks iets.

In de eindfase van de wedstrijd waren beide teams nog dicht bij een treffer. Boertien bracht andermaal redding. En aan de andere kant krulde Danny Bouwman een vrije bal langs de verkeerde kant van de paal. Kevin van Dalen hielp Boertien nog een handje, door een bal van de doellijn te halen.

In de absolute slotfase leek Noordscheschut alsnog de deksel op de neus te krijgen. Maar de in blessuretijd geproduceerde treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Domper was nog wel de rode kaart van Aaron Boer, die na twee gele kaarten van het veld werd gedirigeerd.

Een verdienstelijk punt voor de Schutters. Volgende week komt Berkum op bezoek op sportpark De Meulewieke, aanvang 14.30 uur.

Geef een reactie