Hollandscheveld kan kampioenschap vergeten na nederlaag tegen Achilles 1894

Assen – als de dames van Hollandscheveld nog enige aspiraties hebben om kampioen te worden, dan zouden de Oranje Zwarte dames afgelopen weekend moeten winnen van Achilles 1894. De ploeg uit Assen staat met 3 punten minder op de vierde plaats. Maar in tegenstelling tot Hollandscheveld ken de tegenstander een goede tweede seizoenshelft. Voor Maykel Mol, die bij afwezigheid van Henry Strijker, de honeurs als hoofdcoach waarnam de taak om de ploeg scherp en gemotiveerd naar een overwinning te leiden.

Hollandscheveld kwam sterk uit de startblokken en kreeg binnen enkele minuten al een grote kans. Maar Sabrina van Nuil wist de voorzet van Kimberly Knol niet verzilveren. En nog geen minuut na deze grote kans lag de bal aan aan de andere kant in het netje. Door gebrekkige communicatie tussen de verdediging en de keepster van Hollandscheveld, wist Achilles te profiteren en vrij eenvoudig de voorsprong te nemen. Hollandscheveld probeerde wel te jagen op de gelijkmaker, maar werd gefrustreerd door een op het oog makkelijk gegeven penalty. Na de 2-0 was het eigenlijk al gedaan. Hoewel Hollandscheveld wel probeerde te aanvallen, moesten ze met lede ogen aanzien dat de tegenstander in de tweede helft uitliep naar 5-0. Wat in de wedstrijd ook niet hielp was dat drie speelster van Hollandscheveld met blessures van het veld gedragen moesten worden. Doordat Maykel al door al zijn wissels heen was, moesten de Oranje Zwarte dames de wedstrijd met 10 man vervolgen. Geheel terecht ontving de dame die verantwoordelijk was voor al deze blessures een rode kaart, waardoor de wedstrijd in dat opzicht wel in balans bleef.

Door deze nederlaag zien de dames Pesse en Klazinaveen verder uitlopen, terwijl Achilles in punten op gelijke hoogte is gekomen met Hollandscheveld. Hollandscheveld blijft wel op de derde plaats staan op basis van het doelsaldo. Maar gezien de resultaten van de afgelopen weken, is deze plaats alles behalve veilig. Het kampioenschap, waar op basis van de resultaten voor de winterstop nog naar gekeken werd, is realistisch gezien niet meer haalbaar.