De Krullevaar na thriller beste schaakschool van Hoogeveen

Hoogeveen – Basisschool De Krullevaar is opnieuw schaakkampioen van Hoogeveen geworden. Na een zenuwslopend toernooi waren de vier schakers van deze school te sterk voor de leerlingen van Het Mozaïek uit Hollandscheveld, maar daar moesten wel penalty’s aan te paskomen.

 

De Krullevaar was in februari 2020, vlak voordat de coronapandemie uitbrak, voor het eerst de sterkste schaakschool van Hoogeveen. Het was deze keer vanaf het begin duidelijk dat  twee scholen voor de eer gingen strijden: De Krullevaar en Het Mozaïek. Ongeveer de helft van de deelnemende kinderen was ook lid van Schaakclub Hoogeveen. Toch was het Niels Eefting van Het Mozaïek die enkele ‘gerenommeerde’ spelers aan het begin van het toernooi wist te verrassen. Het Mozaïek nam hierdoor een voorsprong. De Krullevaar wist echter in het spoor te blijven. Vaak was de stand gelijk of had de school uit Hollandscheveld een kleine voorsprong. Na de ‘reguliere speeltijd’ was de stand gelijk. Niels werd de winnaar van dit toernooi.

 

In de verleningen speelde De Krullevaar een match tegen Het Mozaïek. De spanning was duidelijk af te lezen van de gezichten van de kinderen. Het Mozaïek nam een 2-1 voorsprong, maar in de laatste partij wist Lyvia de Jonge de stand na een lange strijd gelijk te trekken.

 

Daarna volgde er een snelschaakmatch als wijze van penaltyschieten. Hierbij wordt in het schaken dan de regel gebruikt dat het laatste bord in de uitslag vervalt wanneer de wedstrijd opnieuw gelijk eindigt. Bord 4 ging snel verloren voor De Krullevaer. Dat betekende dat de school twee van de drie overige partijen moest winnen om opnieuw kampioen te worden. Het was weer Lyvia de Jonge die bij een 2-1 stand voor Het Mozaïek de stand gelijk wist te trekken en haar school opnieuw kampioen van Hoogeveen maakte.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord