Hoogeveen zondag treft Alphense Boys

Hoogeveen herstelde zich tegen VOC goed van de nederlaag tegen TOGB Paasmaandag. De ploeg van trainer Nico Haak tankte vertrouwen door met 6-0 te winnen van VOC. Een lijn die men zondag tegen Alphense Boys natuurlijk graag wil doortrekken.

De strijd om het kampioenschap wordt nog gestreden met vier andere ploegen: Be Quick, SJC, TOGB en HBS. Zondag staat Be Quick-SJC en TOGB-HBS op het programma. Met een overwinning kan de ploeg van Nico Haak dus uitstekende zaken doen voor het kampioenschap. Vanzelfsprekend is dat niet, want met Alphense Boys treft Hoogeveen een geduchte tegenstander.

Alphense Boys, waar Kees Jansma erevoorzitter is, staat vooral bekend om haar sterke jeugdafdeling. Menig talent heeft in het heden en verleden via de club de overstap gemaakt naar het betaalde voetbal. De jeugdteams spelen op een zeer hoog niveau en meten zich met bijna alleen maar profclubs.
Bij de senioren kan men de sprong nog niet maken. De concurrentie van met name de zaterdagclubs in de regio is enorm. Financieel kan men daar ook niet tegenop. Het is dan ook niet voor niets dat Alphense Boys een groot voorstander is om de overstap naar de zaterdag te maken. Iets wat in het seizoen 2023-2024 waarschijnlijk gaat gebeuren als de KNVB de zaterdag- en zondagcompetities gaat samenvoegen.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in Alphen a/d Rijn in 2-2. Met een late gelijkmaker bezorgde Ayoub Ben Ali Ahlaq Hoogeveen toen de eerste periodetitel. In Hoogeveen troffen beide ploegen elkaar één keer. Op 1 maart 2020 werd het 1-3 voor de gasten.

Beide ploegen trappen zondag om 14.00 uur af.

De wedstrijd is ook live te volgen via Hoogeveen TV. De uitzending begint om 13.45 uur met een voorbeschouwing met beide trainers. ’s Avonds zijn er via Hoogeveen TV tevens een samenvatting en reacties van beide partijen te zien. Hoogeveen TV kun je vinden via het YouTube-kanaal Hoogeveen TV. Hieronder de link naar de wedstrijd van zondag. Het is handig om je (gratis) te abonneren op Hoogeveen TV, zodat je meldingen kunt krijgen over bijvoorbeeld het moment waarop een uitzending begint of als er samenvattingen/reacties zijn geplaatst.

Hoogeveen zaterdag speelt thuis tegen FC Ommen. Van dit duel zijn zaterdagavond de samenvatting en reacties te zien.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen (Foto: Martin van Dijk –

Deel dit bericht!

Geef een antwoord