HODO naderd titel na overwinning op Oranje-Zwart

Op een stralende zondagmiddag in Hollandscheveld mogen de mannen van trainer Eric Prins aantreden tegen de nummer 7 van de derde klasse D: Oranje-Zwart onder leiding van oud HODO trainer Andre Blom. Oranje-Zwart is de afgelopen weken gestegen op de ranglijst naar de zevende plaats en zit hierdoor in een positieve flow.

Onder leiding van scheidsrechter Secer start de wedstrijd tussen clubs uit Hollandscheveld en Wanneperveen om 14:00. Na zes minute is het “Kanon van Drenthe” al doeltreffend het is Jorn Smit die de stand op 1-0 breng met een droge knal. HODO blijft in deze fase van de wedstrijd de betere partij en nog geen tien minuten later is het Damian Strijker die vanuit een voorzet van Martijn Dekker het net weet te vinden en de stand op 2-0 brengt. Na deze goal komt Oranje-Zwart beter in de wedstrijd en het is halverwege de eerste helft van der Linde die weet te scoren en de stand op 2-1 brengt. Aan het einde van de eerste helft zijn er aan beide zijden grote kansen maar de score is niet veranderd wanneer beide teams richting de thee gaan.

Waar in de eerste helft veel gebeurde is dit in de tweede helft niet het geval. Voor beide partijen zijn er kansen maar dit veranderde de stand niet. Richting het einde van de wedstrijd is het met name Oranje-Zwart die aanzet en opzoek is naar de gelijkmaker. Door sterk keeperswerk en hard werken is het HODO gelukt om de drie punten aan het ‘t Hoge Bos te houden. Zondag 1 mei moet HODO uit tegen de nummer 2 van de competitie Oldeholtpade.

Man of the Match: Marcel Pol.