Offday voor vv Hollandscheveld tegen Avereest

De thuisploeg begon prima. Een goede aanval van de oranjehemden waarbij de bal bij Robin Bijl komt en hij had de 1-0 moeten maken, maar zijn schot gaat naast. In de 7e minuut krijgt Robin Bijl de bal van Jan Hagen, ook nu lijkt de keeper de bal te keren, maar in tweede instantie werkt Robin Bijl de bal wel tegen de netten en staat de 1-0 op het scorebord.
Hollandscheveld kan 2 minuten later de score al verdubbelen. Jan Hagen gaat alleen op de keeper af, maar verzuimd een hoekje uit te kiezen en schiet recht op de keeper.
Na een kwartier spelen valt Bertin Kiers geblesseerd uit en komt Joris Snippe voor hem in het veld.
Robin Bijl onderschept dan de bal en heeft een vrije doorgang richting het doel, ook hij weet de bal niet voorbij de keeper te schieten. Avereest had dus al tegen een 3 of 4 nul achterstand aan kunnen kijken,maar het blijft bij 1-0
In de 25e minuut het eerste gevaar van Avereest. Een vrije trap voor hun en de bal wordt hoog de 16 ingeschoten en kan vrij binnen gekopt worden 1-1. Niet lang daarna wordt Mathijs Snippe gevloerd en kent de scheidsrechter een penalty toe. Maar de grensrechter heeft eerder buitenspel geconstateerd dus de penalty gaat helaas niet door.
Vanaf dit moment vergeet Hollandscheveld door te gaan zoals in het begin van de wedstrijd. Er worden weer veel lange ballen gespeeld en het goede spel van de eerste 20 minuten is niet meer te zien.
Een vrije trap van Roy Strijker gaat hoog over. In de hervatting van Avereest een lange bal naar hun voorwaatsen. Doelman Lennard Vos komt ver uit en werkt de bal weg, Tim Schonewille schermt de bal dan goed af en wordt het een doeltrap.
Net voor rust een corner voor de gasten, en deze wordt binnen gekopt. Een domper voor Hollandscheveld dat nu met 1-2 gaat rusten.
Na rust moet ook Danny Mol geblesseerd het veld verlaten en wordt hij vervangen door Jurgen Vos. De tweede helft is nog geen 5 minuten aan de gang of Avereest kan doorlopen richting Lennard Vos. Deze redt in eerste instantie nog, maar in 2e instantie is het wel raak 1-3.
Ook Roy Strijker kan de wedstrijd niet uit voetballen door een blessure. Merlijn Odink neemt zijn plaats in.
Na een half uur spelen ligt de 1-4 erin voor Avereest en is de wedstrijd helemaal gespeeld. De spirit is er nu helemaal uit en Avereest weet zelfs nog 2x te scoren. Kon Hollandscheveld de wedstrijd in het eerste kwartier zelf al beslissen, lopen ze nu tegen een 1-6 nederlaag aan en moeten ze weer naar benden kijken i.p.v naar boven. En zullen er komende weken echt nog wat punten gehaald moeten worden.
Volgende week speelt Johan Sikken een thuiswedstrijd. Hollandscheveld speelt dan in Klazienaveen, aanvang 15.00 uur Verslag en foto: Jessica Mol