Noordscheschut is SDC Putten de baas

Het hing al enige speelronden in de lucht. Maar afgelopen zaterdag dan eindelijk loon naar werken. In eigen huis werd SDC Putten verslagen. En met een 3 – 1 einduitslag mochten de bezoekers nog niet eens mopperen.
Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis van overleden erelid Henk Nijmeijer, ging de wedstrijd van start.
Ondanks nog steeds een flinke hand vol afwezigen, schoot de formatie van Marc van Meel uit de startblokken.
In de 9e minuut werd Nick Koster de diepte ingestuurd, maar de attent uitkomende doelman van de gasten voorkwam de openingstreffer. Noordscheschut combineerde er bij vlagen lustig op los. De opponent uit Putten fungeerde vooralsnog als figurant. Na een klein half uur dan toch het eerste wapenfeit de bezoekers. Na een hoekschop schoot het speeltuig aan alles en iedereen voorbij. Een minuut later was het aan de andere zijde loon naar werken voor de thuisclub. Een afdraaiende corner van Jesse Steenbergen vond het hoofd van Rijnald Vos, die op zijn beurt met een weergaloze kopbal de 1-0 tegen de touwen knikte.
Noordscheschut had zijn zaakjes deze middag, tot dan toe, goed voor elkaar. In de 37e minuut trachtten de bezoekers tot tweemaal toe het doel van Roy Boertien onder vuur te nemen. Beide inzetten werden vroegtijdig geblokt. Een minuut later volgde echter alsnog de gelijkmaker. Na gezapig defensief ingrijpen, sloeg een kopbal van dichtbij, van Bart Posthouwer, onderkant lat binnen, achter een kansloze Boertien. Dit zou tevens de ruststand blijken.
De tweede helft schakelde Noordscheschut nog een tandje bij. Waar men de laatste weken steeds beter met de opponent meekwam, maar vaak op een klein detail de wedstrijd verloor, deelde men vandaag brutaal de lakens uit. De vandaag op het middenveld acterende en uitblinkende Steenbergen stond aan de basis van de 2 – 1. Na geweldig voorbereidend werk bereikte zijn voorzet de bij de eerste paal instormende Mees Vos, die de 2 – 1 op het scorebord bracht.
Amper een minuut later was de Rijnald Vos dicht bij de 3 – 1. Na een goede voorzet van Koster, had Vos net wat te veel tijd nodig. In de 65e minuut was het opnieuw raak voor het veel beter spelend Noordscheschut. Na een even sierlijke als stijlvolle pirouette van Mees Vos, in het vijandige zestienmetergebied , had hij oog voor de voor het doel opduikende Koster, die koelbloedig de 3-1 onder de keeper door schoof.
Noordscheschut streed voor iedere meter. Achterin werd niets weggeven, onder leiding van het duo Ton Kamping en Damian Smand. Het middenveld stond als een huis met mannetjesputter Danny Bouwman, een op volle toeren draaiende Danny Kiekebelt en de eerder genoemde Steenbergen. En in de voorhoede waren Vos, Koster en Vos niet aan banden te leggen.
Noordscheschut voetbalde de ene na de andere kans bijeen. Een corner van Steenbergen vond het hoofd van Koster, maar diens kopbal belandde in de handen van de keeper.
Ook een voorzet van Kiekebelt bereikte het hoofd van Koster voor, ditmaal scheerde zijn kopbal enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.
Putten werd in deze fase van de wedstrijd op alle fronten overklast. Niet bestand tegen de over het veld razende blauwwitte wervelwind. Ook in de absolute slotfase volgden nog twee grote kansen voor de thuisploeg. Eerst kwamen de ingevallen Bjorn Schonewille en Koster een teenlengte tekort om een voorzet van Mees Vos binnen te werken. Diep in blessuretijd spatte een inzet van de ook vandaag weer onvermoeibare Koster uiteen op deklat.
Een klasse overwinning voor Noordscheschut. Helemaal niets op af te dingen. Het degradatiespook mag dan al enkele weken op de loer liggen. De Schutters gaan er zeker niet minder van voetballen. Een puike teamprestatie! Volgende week speelt Noordscheschut de uitwedstrijd tegen asv De Dijk.