Twee NK-tickets voor Hoogeveense schakers

Hoogeveen – Hugo Roeten (8) en Besher Mousa (7) hebben zich zaterdag geplaats voor de Nationale Pupillendagen, het Nederland Kampioenschap schaken voor kinderen onder de 10 jaar. Beiden presteerden uitstekend tijdens het Noordelijk Kampioenschap in Groningen.

 

Alles hing af van de laatste ronde. Besher had zich toen al geplaatst voor het NK G (geboren in 2014 of later), maar bij winst in de laatste ronde tegen zijn directe concurrent zou hij voor het twee achtereenvolgende jaar Noordelijk kampioen in zijn leeftijdsklasse worden. Voor Hugo stond de kwalificatie voor het NK F (geboren in 2013 of later) op het spel. Hugo had een goed toernooi gespeeld en had in de laatste ronde genoeg aan een remise om zich voor het NK te plaatsen.

 

Er werd dus veel spanning en lange partijen in die laatste ronde verwacht. Ouders en begeleider Jeroen Bottema deden er alles aan om de jongens rustig en ontspannen te houden. En de werkte kennelijk. De heren waren snel klaar. Hugo wist te winnen met het bekende herdersmatje. Besher speelde ook een strakke partij. Hij kwam snel op voorsprong, wist die meteen uit te bouwen en zette zijn tegenstander snel mat.

 

Daarmee plaatste twee spelers van Schaakclub Hoogeveen zich voor het Nederlands Kampioenschap onder de tien jaar.

 

Foto: Hugo en Besher met hun beker.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord