Succesvolle scholenprojecten Hoogeveense Harmonie

Afgelopen week zijn actieve leden van Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie op bezoek geweest bij twee basisscholen om de vereniging te promoten.
Eerst werd de Titus Brandsmaschool bezocht waar muziekdocent Lauri Bruins lesgeeft en de Hoogeveense Harmonie uitnodigde instrumenten te laten zien en te laten proberen aan een aantal groepen van de school.
In de afgelopen twee jaren heeft dit natuurlijk stilgelegen en
daarom was dit verzoek erg welkom. De kinderen hebben uitleg gekregen van de klarinet, de saxofoon, de trompet, de trombone en de tenortuba. Het allerleukst was natuurlijk het uitproberen van alle instrumenten!
Ook op basisschool De Schuthoek in de Schutlanden en Erflanden kinderen maar liefst 60 kinderen verschillende instrumenten testen. Daar gaf muziekdocent en moeder van de school Kirsten Wittendorp mooie en interessante uitleg aan de kinderen van de groepen 4,5 en 6.
 
De eerste aanmeldingen komen al binnen, want de kinderen kunnen 4 proeflessen krijgen op het instrument van hun keuze. Een hele mooi mogelijkheid om te kijken of ze het leuk vinden en misschien wel les te nemen zodat je later in een echt orkest kunt spelen bij de Harmonie!
Na de periode van proeflessen wordt er een speciale presentatie georganiseerd in het WMC aan de Groenewegenstraat waar de Hoogeveense Harmonie nu ook haar repetities houden.
Als er kinderen zijn die ook belangstelling hebben om een instrument te leren bespelen en je zit niet op een van beide scholen dan kun je je toch opgeven via: bestuur@hoogeveenseharmonie.nl
Dat muziek maken heel goed is voor kinderen weet inmiddels iedereen wel: “Muziek maakt slimmer!”.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord