Gevaarlijke situaties bij wegwerkzaamheden door automobilisten op fietspad Coevorderstraatweg

Noordscheschut/Nieuweroord – Sinds dinsdagmorgen zijn de wegwerkzaamheden begonnen aan de Coevorderstraatweg tussen de Rieghoogstendijk in Noordscheschut en Jan Knegtweg in Nieuweroord. Het verkeer wordt door middel van omleidingsborden omgeleid. Alleen denken niet alle automobilisten daar zo over.

Vlak voor de afzetting bij de Coevorderstraatweg en Rieghshoogstendijk omzeilen automobilisten de afzetting en schieten het fietspad op. Dit heeft het gevolg dat er sinds gisteren al een aantal bijna ongelukken zijn binnen gekomen bij politie en gemeente. De fietsers worden onverwacht met automobilisten geconfronteerd op het fietspad wat tot gevaarlijke situatie leidt. Vooral op tijden dat het druk is met kinderen van de naastgelegen scholen. De gemeente zal maatregelen nemen en extra afzetting en bebording plaatsen.

Grote renovatie

De Coevorderstraatweg zal in de periode van 19 april tot en met 20 mei afgesloten zijn voordoorgaand verkeer. De aannemer zal dan de weg tussen de Rieghoogstendijk en Jan Knegtweg herinrichten en geheel renoveren.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord