Bijzonder Oranjeconcert HCM

Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM geeft, als gevolg van de corona-maatregelen, na drie jaar weer een Oranjeconcert in de Grote Kerk tijdens Koningsdag op 27 april. De aanvang is 20:00 uur. Kaarten zijn te koop bij de bekende voorverkoopadressen en voorafgaand aan het concert bij de kerk.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang!

Het Oranjeconcert van HCM behoort tot de beste Hoogeveense tradities op deze nationale feestdag. Voor het HCM Oranjeconcert worden ook altijd alle gedecoreerden uitgenodigd en in het bijzonder ook de mensen die dit jaar een koninklijke onderscheiding ontvangen. Het is telkens bijzonder om op Koningsdag al die gedecoreerden in de Grote Kerk te zien die zoveel voor de Hoogeveense gemeenschap hebben betekend en vaak nog betekenen.

 

Programma.

Het programma van het Oranjeconcert heeft enerzijds alles te maken met het Oranjefeest ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning, maar nadrukkelijk ook met de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van onze vrijheid.Juist in deze tijd is dat een uiterst actueel thema.

Door de medewerking van de bekende Drentse schrijfster Marga Kool aan het concert wordt het zeker heel bijzonder. Verder werken mee: tenor Adri van der Weyde en  bas Ronny Koekoek en de instrumentalisten Ruben Dekker, trompet en Tim Nijhuis, trom. De algehele leiding heeft componist, pianist en dirigent van HCM, Gezinus Veldman.

 

HCM geeft op 19 mei een concert in theater de Tamboer met de veelzeggende  titel:”Lied van de Vrijheid”. Het is de première van een muziekverhaal waarin het thema vrijheid, op een tekst van Marga Kool en met muziek van Gezinus Veldman aan de orde komt. Het verhaal is geschreven naar aanleiding van gebeurtenissen in en om Hoogeveen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en de jaren erna. Natuurlijk komt de ervaring van de  inperking van vrijheid aan de orde komt met als de actualiteit van de oorlog en onvrijheid in Oekraïne.

Een voorproefje van die première maakt overigens onderdeel uit van het programma van het Oranjeconcert in de Grote Kerk op 27 april om 20:00 uur.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord