Algemeen

Ouderenzorg Noord-Nederland wil zich verbinden met vluchtelingen

Binnen de drie noordelijke provincies hebben ouderenzorgaanbieders het initiatief genomen om zich te verbinden met vluchtelingen uit Oekraïne. Naast de aanbieders zijn ook het mbo- en hbo-onderwijs uit de drie provincies betrokken evenals ZorgpleinNoord als werkgeversorganisatie voor de zorg in onze regio. Bij de eerste gezamenlijke overleggen was ook VluchtelingenWerk actief betrokken.      

De intentie is om vluchtelingen de mogelijkheid te geven, indien gewenst, zich te verbinden met ouderenzorg in onze provincies. Dit verbinden kan op verschillende manieren plaatsvinden, wat maar passend en gewenst is op dat moment voor de betreffende vluchteling. Het kan gaan om het hebben van contact met mensen, invulling van de dag en/of de taal te leren door bijv. het doen van vrijwilligerswerk. Maar ook bijvoorbeeld het ontvangen van een taalcursus in combinatie met leren over zorg in Nederland of het inzetten van de in Oekraïne verkregen kennis over zorg in onze ouderenzorg.

De eerste acties vanuit de werkgevers zullen gericht zijn op het contact maken met vluchtelingen om van hen te horen wat zij nu en op termijn wenselijk zouden vinden. Kortom; verbinding zoeken met elkaar!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: