Sponsoren en doneeractie leveren fiets op voor Rodney

Noordscheschut – Niet met een taxi, maar gewoon met de fiets naar de nieuwe middelbare school. Dat is de wens van de door een levensbedreigende ziekte Rodney uit Noordscheschut.

Net als alle andere kinderen die groep acht van de basisschool gedag hebben gezegd, mag Rodney na de vakanties naar de middelbare school. En daar hoort dan ook bij dat je, in Rodney zijn geval,  vanuit Noordschheschut alle schooldagen op en neer peddelt naar Hoogeveen.

Tot nu toe niks aan de hand. Elke gezond jongen en meisje kan dat. Alleen voor Rodney ligt het net even anders. Rodney is 13 jaar en levensbedreigend ziek door een knik in zijn luchtpijp en daarbij een stemband die niet werkt komt hij lucht en zuurstof tekort bij inspanning. Wat zeer ernstige gevolgen kan hebben. Dus fietsen door regen en wind is geen optie. Gelukkig kan je vervoer regelen via de gemeente, en de taxi komt elke schooldag voor rijden.

En dat is nu net wat Rodney niet wil. Hij wil niet met de taxi naar school want hij wil zo graag normaal zijn. Gewoon met klasgenoten door weer en wind naar school fietsen vanuit Noordscheschut, niet anders zijn als een ander, dat is de wens van Rodney. En dit kan verwezenlijkt worden door een fiets met trapondersteuning. Via diverse (gemeentelijke) fondsen was er inmiddels 1.000 euro beschikbaar gekomen. Maar er was nog 400 euro tekort voor een e-bike passend bij Rodney en zijn ziekte. Gelukkig hebben sponsoren, en een opgezette donoractie door de familie een groot gedeelte van het geld opgeleverd. Maandag mocht Rodney zijn nieuwe fiets ophalen bij een fietshandelaar. Superblij is hij er mee, gewoon lekker met zijn maatjes op de fiets overal naar toe. En over een paar weekjes natuurlijk op de fiets naar de nieuwe middelbare school.  ©foto: Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord