Van verduistering verdachte vrouw komt weer niet opdagen bij rechtszaak

Assen/Hoogeveen – Een voormalig inwoonster van Elim moest vandaag voor de rechtbank in Assen verschijnen op de beschuldiging van verduistering. Evenals vorige keer, toen de politierechter de zaak doorverwees naar de meervoudige strafkamer vanwege de ernst van de zaak, kwam de vrouw, tegenwoordig wonend in Ter Apel, niet opdagen.

De vrouw, werkzaam als thuiszorgmedewerkster, wordt er van beschuldigd € 78.000,- van een dementerende toen 86-jarige vrouw heeft verduisterd in de jaren 2014/2015. De vrouw ontkende de beschuldigingen bij de politie.

De verdachte heeft ook niet meegewerkt aan een opgelegd onderzoek van de reclassering. Dit moet ze alsnog ondergaan en op bevel van de rechtbank zal ze bij de volgende zitting, (datum nog onbekend) door de politie worden opgehaald om voor de rechters een verklaring af te leggen.

De rechtbank wil tevens op de hoogte worden gebracht van de huidige gezondheidstoestand van het slachtoffer die inmiddels in een verzorgingshuis woonachtig is en de stand van zaken weten in een civiele rechtszaak die de familie tegen de thuiszorgmedewerkster heeft aangespannen.

foto:pixabay

Deel dit bericht!

Geef een antwoord