Amusement

Hit the north showcase in Het Podium

 Hoogeveen – Zaterdag 23 april is er in Het Podium een Hit The North showcase met optredens van de muzikale headliners van de toekomst. Een jaar lang volgen geselecteerde acts een divers programma met als doel: het ontwikkelen van een professionele carrière als muzikale act. Iedere act wordt begeleid door een persoonlijke coach, volgt bootcamps en ontmoet een scala aan professionals. Het traject wordt afgerond met een showcase op ESNS, maar eerst laten deze veelbelovende acts in Hoogeveen zien wat ze in huis hebben. Deelnemende acts van 2022 zijn: Benwal, Dylamic, Fred Goverde, HISTORIAN, Johnny Loves Me, Moonloops,  Renceau, Seb Zukini, Steeby, Traversus, Verity.

Ontdek de muzikale headliners van de toekomst

PROGRAMMA

 Benwal

Benwal creëert energieke, boeiende sets door genres als (hard) trance, rave en (hard) house te mixen. De Groningers zijn zwaar beïnvloed door oldschool sounds, resulterend in een 90ies vibe met een 20ies twist. Ze mochten hun gevarieerde, ritmische en euforische sets al laten horen bij KopjeK, Wibar, Zeven en Zomerreces.

 Dylamic

De 25-jarige Groninger Dylan begon op jonge leeftijd met het schrijven van gedichten. Dat leidde later tot een fascinatie voor taal, woordspelingen en metaforen wat hem vervolgens weer tot rap bracht. Onder de artiestennaam Dylamic brengt hij Amerikaanse rap/hiphop uit in uiteenlopende stijlen. Zijn in december 2020 verschenen debuut-EP ‘Blueprints’ is opgepikt door urban blogs in binnen- en buitenland en Dylan won de Rotterdamse hiphop-competitie Own Zone Music.

 Fred Goverde

Met debuut-EP ‘goovurduh’ oogstte Fred Goverde begin 2021 positieve reacties. In thuisstad Groningen werden singles ‘Bijna Weer Verliefd’ en ‘3 Kwartier’ gedraaid, maar ook Frits Spits (De Taalstaat, NPO2) was te spreken over de speelse teksten van de jonge songwriter. In 2021 lukte het Fred om met zijn band bijna 20 shows te spelen. Op opvolger ‘goovurduh 2’ komen nummers die live zijn ontstaan en in november met Frans Hagenaars en Bernard Gepken zijn opgenomen.

 Historian

Slapeloze nachten leveren de meest levendige creaties op. Joris Boerma bewijst dat als Historian, een garage- en alternative rockproject dat vintage en nostalgie ademt. Teksten over verlangen, jeugd, dromen en slapeloosheid bevolken Boerma’s verhalen. Op Historian’s eerste EP, volledig ingespeeld door de Leeuwarder muzikant, hoor je invloeden van Shocking Blue, Jefferson Airplane en Cream tot The White Stripes en The Deaf.

Johnny Loves Me

Het heen en weer schommelen tussen zelfspot en zelfhaat, bewustwording en onwetendheid zijn uitersten die Johnny loves me bezighouden. De 23-jarige rapper/zanger uit Enschede herkent zichzelf niet in de wereld van korte successen en snel geld. Zijn verhalende manier van rappen, zijn veelzijdige stemgeluid en uitbundige persoonlijkheid maken hem een vreemde maar zeer interessante eend in de bijt. In 2019 kwam debuut-EP ‘Swavy Baby’ uit en maakte hij indruk in Popronde en Grote Prijs van Nederland.

 Moonloops

Moonloops is het brein van de 21-jarige singer-songwriter Sarah Dekker uit Leeuwarden. Met een oude gitaar en een hoofd vol verhalen maakt ze harmonieuze slaapkamerpop en vertelt ze over dromen, wensen en hoop. Moonloops is de slaapkamer echter ontgroeid en is nu klaar om de verhalen in haar hoofd in het echt te delen via folky songs, oog in oog met de wereld en de mensen die haar zo inspireren.

 Renceau

Renco de Vries aka renceau is geboren in een muzikale familie, en groeide muzikaal verder op in verschillende bands en collectieven. Tegenwoordig is de jongeman uit Leeuwarden actief als producer en sound-engineer bij Zuen Records, en als DJ en solo-act renceau. Na zijn eerste EP ‘SAD HOUSE SIDE B’ is hij nu bezig met duisterder werk.

 Seb Zukini

Seb Zukini is een band die je niet alleen laat rocken, maar ook tot nadenken wilt stemmen. De Drentse groep is gevormd in mei 2021 en richt zich in de liedjes op de innerlijke strijd bij de keuzes die we moeten maken, zowel maatschappelijk als persoonlijk. De band uit Emmen zet hun boodschap kracht bij met stuwende ritmes, scheurende gitaren en harmonieuze vocalen.

 Steeby

Steeby (echte naam Jesse Kortenschijl) is een Groningse rapper, zanger en producer. In augustus 2020 verscheen zijn solo debuut-EP ‘Betere Dagen’ inclusief een video bij elke track. Steeby’s liefde voor muziek vertaalde zich eind 2020 naar een 8-koppige band. Verwacht een fusie van hiphop, jazz en funk, met teksten over levenslessen, de kracht van de mens en de combinatie tussen filosofie en Groningse nuchterheid.

 Traversus

Traversus beweegt zich in het grensgebied tussen hardrock en metal met een strakke, heavy sound en vrouwelijke vocalen. De progressive metalband uit Emmen put inspiratie uit voorbeelden als Dream Theater, Trivium, Alter Bridge en Gojira. Zanger-gitarist Madelief de Groot schrijft scherpe teksten over menselijk gedrag en haar eigen emoties. De band heeft twee singles uit en werkt hard aan meer songs.

 Verity

De Groningse DJ Verity groeide op in Engeland, Duitsland, Japan en Amerika en dat zie je terug in haar veelzijdige muziekselectie. In haar opzwepende sets blijft ze weg van de beperkingen van genres en brengt positieve energie door het mengen van sounds als UK bass, stuwende techno, broze breakbeat en ‘bootylicious’ ghetto tech en electro.

 HIT THE NORTH

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk, Noordstaat en Flapper Management en komt tot stand met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: