Moedige Dialoog Drenthe gaat samenwerking aan met het netwerk Duurzame Inzetbaarheid Noord

Moedige Dialoog Drenthe gaat een samenwerking aan met het netwerk Duurzame Inzetbaarheid Noord van Werkgevers Servicepunt Drenthe (WSP Drenthe) en zoekt de samenwerking met werkgevers in Drenthe.  

Duurzame Inzetbaarheid Noord is het vervolg op Duurzame Inzetbaarheid Drenthe ‘’Iedereen telt in Ondernemend Drenthe!’’ en is een netwerk die de aandacht voor duurzame inzetbaarheid bij werkgevers binnen de arbeidsmarktregio Noord-Nederland een boost wil geven. Dit doen ze onder andere door organisaties te helpen bij het maken van analyses, door verschillende maatregelen te mede-financieren en door een leerprogramma aan te bieden voor leidinggevenden.

Dit doel sluit goed aan bij de doelen van Moedige Dialoog Drenthe die zich samen met regionale werkgevers en partners inzet op vroegsignalering en preventie van financiële problemen. Financiële redzaamheid is vaak een onderwerp die binnen de werkomgeving niet tot nauwelijks bespreekbaar wordt gemaakt. Toch heeft een derde van alle werkgevers werknemers in dienst met geldzorgen en is de verwachting dat het werkelijke aantal zelfs nog hoger ligt. Hier willen we samen iets aan doen.

Een werknemer met geldzorgen kan een werkgever veel geld kosten. Zo zijn deze werknemers vaker ziek en zijn ze een stuk minder geconcentreerd. De hoogste tijd dus om oplopende schulden bij werknemers en kosten voor werkgevers tijdig te voorkomen en dit probleem samen aan te pakken. Moedige Dialoog biedt hiervoor een effectieve en gedegen aanpak aan onder de naam ‘Geldzorgen de Baas’.

Bent u werkgever en wilt u meer weten over het netwerk Duurzame Inzetbaarheid Noord dan kunt u terecht op: https://www.duurzameinzetbaarheidnoord.nl/netwerk.

Voor meer informatie over Moedige Dialoog Drenthe en de aanpak Geldzorgen de Baas kunt u terecht op https://www.moedigedialoog.nl/geldzorgen-de-baas/ of drenthe@moedigedialoog.nl.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord