Algemeen

Supermarkten, slagers, poeliers, bakkers mogen verruimde openingstijden tijdelijk blijven hanteren op zondag

Hoogeveen – Er was veel frustratie van winkeliers en klanten dat onder ander supermarkten op zondag weer hun openingstijden moesten inperken. Maar na veel protest hierover blijven de huidige openingstijden gehandhaafd.

De gemeente heeft besloten, om naast de gebruikelijke openingstijden, op zondag extra ontheffing te verlenen aan supermarkten, slagers, poeliers, bakkers om op zondagen openingstijden van 8:00 tot 13:00 en van 18:00 tot 22:00 uur, 1e paasdag 2022 en 1e Pinksterdag 2022 van 08:00-22:00 uur geopend te zijn. Geldend vanaf 1 april 2022 tot 1 juli 2022.

De verruiming van winkeltijden is de afgelopen 2 jaar gebaseerd op de maatregel tot het houden van 1,5m afstand tot elkaar. Deze maatregel is op 25 februari komen te vervallen. Maar De raad vindt het wenselijk door het grote besmettingsgevaar ruimere openingstijden voor winkels te hanteren om het publiek gespreid haar boodschappen te kunnen laten doen.

Op 28 maart 2022 heeft de gemeenteraad de motie ” Vreemd aan orde van de dag” aangenomen. Hierin wordt gevraagd om de winkeltijden voor levensmiddelenwinkels tijdelijk te verruimen tot 1 juli en in de tussentijd te onderzoeken of het noodzakelijk is om de winkeltijdenverordening 2013 aan te passen. Hieraan wordt uitvoering gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen