Wederom overwinning Hollandscheveld op Drenthina

Emmen –Voor de dames van Hollandscheveld stond afgelopen weekend het uitduel tegen Drenthina op het programma. Eerder dit seizoen werd de ploeg uit Emmen met 7-1 verslagen, daarnaast is de ploeg ook onderin de ranglijst terug te vinden. Als je je geld daarom zou moeten inzetten op een winnaar, dan zou Hollandscheveld een veilige weddenschap zijn. Toch heeft de ploeg van Henry Strijker, ondanks de recente overwinningen, nog niet de vorm van voor de winsterstop weten te vinden. Gevoelsmatig word er moeilijker gescoord, maar het doelsaldo spreekt nog steeds in het voordeel van de Oranje-Zwarte dames.

Ook nu wisten de dames al snel weer de score te openen. Na een kwartier spelen zorgde Milady van Dalen voor de 0-1. Maar na de 0-1 zakte de ploeg ook iets verder in. Aanvallend waren ze nog steeds sterker en na ongeveer 25 minuten spelen werd dat ook beloond met de 0-2 van Indy Strijker die op aangeven van Milady de score wist te verdubbelen.  Vlak voor rust wist ook Sabrina van Nuil voordeel te halen uit een pass van Milady. In een één-op-één duel met de keepster wist Sabrina de keepster te omspelen en daarmee de 0-3 op haar naam te zetten. Maar op slag van rust wist ook Drenthina een duit in het zakje te doen en daarmee konden beide ploegen met een 1-3 stand de rust in.

In de tweede helft wist Drenthina na nog geen vijf minuten spelen de aansluitingstreffer te maken. Lange tijd leek dit ook de eindstand te gaan worden. Het spel was redelijk in balans, hoewel de op aanvallend gebied Hollandscheveld wel iets sterker was en ook de betere kansen kreeg. Maar aan de andere kant lag ook de gelijkmaker op loer. Hollandscheveld zou zich daarom ook belonen door de voorsprong te verruimen. Met nog een kwartier te spelen was het Milady die haar doelpuntenproductie van de dag wist te verdubbelen. En 4 minuten later wist ook Sabrina haar tweede doelpunt te scoren nadat zij een voorzet van Marion Nijveen bij de tweede paal wist in te tikken. Het volgende doelpunt kwam op naam van Iris Bekelaar te staan, echter wist zij te scoren in het verkeerde doel. Gelukkig wist zij haar fout ook weer ongedaan te maken door vlak voor het laatste fluitsignaal de 3-6 binnen te koppen. Met deze overwinning verstevigd de ploeg zijn positie in het klassement.