Doelpuntenfestijn bij dames Kwiek tegen H.V.C

Zondag 10 april speelden dames Kwiek voor het eerst dit seizoen tegen H.V.C. uit Barger-Compascuum. Door de pandemie liet het eerste duel tussen de Drenthenaren op zich wachten. Hoogeveen bevind zich momenteel in de top 3 van de 1e klasse Noord. De dames van H.V.C. een team dat meedraait in het midden van de competitie, op een 7e plek.

Kwiek en H.V.C hielden de eerste 10 minuten elkaar in evenwicht. Dit kwam vooral door de middenopbouwster van H.V.C. en de slapende verdediging van Kwiek. Gelukkig kon Kwiek vanaf een stand van 6-5 de gevaarlijke breaks lopen. Met Esmee Kolk werd dit wapen veelal gebruikt. Zusje, Britt Kolk, speelde haar debuut in het eerste. En hoe! Britt Kolk kwam in de wedstrijd uiteindelijk zeven keer tot scoren vanaf de linkerhoekpositie. Door goede druk van het hele team bleef zij vrij komen en kon elke keer helemaal vrij voor het doel scoren. Dames Hoogeveen speelden veel wissels die erg effectief waren. Alle posities pakten een doelpunt mee. Kwiek had het gaatje geslagen. De ruststand was 18-13. Daniëlle Bodegraven stond als keeper ontzettend goed. Verdedigend wilde Kwiek een tandje bijzetten. Aanvallend heeft Kwiek niets laten liggen, dat was een kwestie van doorzetten. In de tweede helft koos H.V.C. ervoor om de middenopbouw van Kwiek uit te verdedigen zodat Kwiek minder goed de wissels kon spelen. Gelukkig maakte dit voor Kwiek niet uit. In tegendeel, de verdediging van H.V.C. lag helemaal open. Linker opbouwspeelsters Linnet Popping kwam hierdoor onder andere 16 keer tot scoren. Ook Esmee Kolk en Britt Kolk vonden makkelijk het doel van de H.V.C.sters. Kwiek liep verder uit zelfs tot 10 doelpunten verschil, 27-17. Helaas konden de Hoogeveense dat niet volhouden tot het einde maar werd er een duidelijke score neergezet op het scorebord. Kwiek houdt de punten, 37-25.

Volgend weekend zijn de dames vrij vanwege het paasweekend.