Knappe comeback bezorgt SCN de drie punten

Op bezoek bij HS’88 heeft SCN een knappe overwinning geboekt. Na een zwak begin keek de ploeg uit Nieuwlande bij rust tegen een 2-0 achterstand aan, maar in de tweede helft keerde SCN de wedstrijd om en won het met 2-3.

HS’88 op voorsprong

In een winderig Hoogezand begon HS’88 sterk aan de wedstrijd. De ploeg liet het balletje eenvoudig rondgaan en kwam na zes minuten spelen met enig fortuin op voorsprong. SCN-doelman Leon Reitsema leek een voorzet vanaf de linkerflank eenvoudig te vangen, maar door licht hinderen van spits Miquel Korte liet Reitsema het leer los. De bal ging vervolgens ongelukkig via de voet van Henk-Jan van der Meer in eigen doel, 1-0. HS’88 bleef vervolgens de bovenliggende partij en was meerdere keren dreigend voor het doel van SCN, maar mede door goed keeperswerk van Reitsema bleef het 1-0. Toch moest ook Reitsema op slag van rust het hoofd buigen toen de thuisploeg de score verdubbelde. Een schitterende vrije trap van Justin de Groot werd over de muur in de kruising gekruld waardoor HS’88 met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Comeback SCN

Waar SCN er in de eerste helft nauwelijks aan te pas kwam, legde de ploeg een veel betere tweede helft op de mat. Met meer energie en een aantal wijzigingen trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe met als gevolg de aansluitingstreffer na 68 minuten spelen. Stefan Bruinsma legde de bal met de hak klaar voor Danny Kuiper die vervolgens zijn directe tegenstander uitkapte en feilloos raak schoot, 2-1. De bezoekers roken bloed en dit was niet ten onrechte, want in de 77e minuut kwam SCN op gelijke hoogte. Een lange trap van doelman Reitsema werd door iedereen gemist waardoor de bal achter de verdediging kwam. Middenvelder Marco Bruinsma schatte deze situatie het beste in, zette vervolgens goed door en passeerde doelman Lukas Wijma, 2-2. Zes minuten later maakten de bezoekers de comeback compleet door de leiding te pakken. Een lage hoekschop van Patrick Aasman werd bij de eerste paal verlengd door Marco Bruinsma. De bal kwam vervolgens bij Henk-Jan van der Meer die net als in de eerste helft bewees het net te kunnen vinden, 2-3. HS’88 kreeg in de slotfase vanuit een scrimmage nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de laatste doelpoging ging via het hoofd van SCN’er Erwin Smale over de goal waardoor de thuisploeg puntloos achterbleef.

SVBO uit

Na de overwinning op HS’88 staat SCN op de zevende plaats. Volgende week wacht de ploeg een belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer acht SVBO. Eerder dit seizoen won SVBO met 2-3 van SCN, maar de Nieuwlandenaren zullen er alles aan doen om ditmaal aan het langste eind te trekken.

HS’88 – SCN: 2-3. Scoreverloop: 6e Henk-Jan van der Meer (e.d.) 1-0, 45e Justin de Groot 2-0, 68e Danny Kuiper 2-1, 77e Marco Bruinsma 2-2, 83e Henk-Jan van der Meer 2-3.