Dubbel zilver voor Sidokwan op stijl toernooi

Zaterdag vertrokken negen kinderen van Sidokwan onder leiding van Monique Averesch en Anna Bonimbie naar Enschede voor hun allereerste stijlwedstrijd. Team Sidokwan scoorde twee zilver en driemaal brons. Tijdens deze stijlwedstrijd mochten de spelers hun stijlvormen, taegeuk en of poomsee, zo vloeiend en zo goed mogelijk individueel of in teamverband aan de jury laten zien.

Bij stijlvormen ligt de nadruk op de presentatie van een correcte uitvoering van trappen en stoten en verdedig technieken. Er wordt gelet op concentratie, balans en kracht. Gedurende de uitvoering beoordeelt de jury de uitvoering. De afgelopen twee weken hebben de kinderen heel hard getraind om zich hierop voor te bereiden. Averesch: ‘ Het is duidelijk dat wij veel ervaring te kort komen daarom mogen we best trost zijn op dit resultaat.’ De volgende spelers mochten met een prijs naar huis gaan; Zilver voor Lenn Mars en Ronja Marissen. Luca Meeusen, Jurre Mars en Wiaem Chaara waren goed voor Brons. Marijn Nijmeijer, Nick Hoving en Sebastiaan Averesch en Daan Meeusen mochten eveneens met hun vierde plek een medaille in ontvangst nemen.

Sparring sessie
Verderop in Nederland was Sidokwan ook actief. Een aantal selectie spelers van Sidokwan trainden mee met een sparringseminar in de Den Bosch. Deze werd gegeven door taekwondo toppers Reshmie Ogink en Tommy Mollet. Beide spelers hebben beiden op de Olympische Spelen gevochten. Deze ervaring deelden ze in Den Bosch. Twee uur lang werd er getraind. Uiteraard mocht na de training de foto sessie met deze twee toppers niet ontbreken.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord