Oranje volleybaldames spelen nieuw oefentoernooi in Hoogeveen

Hoogeveen – Sporthal Het Activum in Hoogeveen is zeer in trek bij de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo), want na een oefeninterland tegen de dames van Italië vorig jaar komen de Oranje dames weer naar Hoogeveen. De Oranje volleybaldames bereiden zich voor op het wereldkampioenschap dat van 29 september tot en met 20 oktober in Japan wordt gespeeld. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding vormt het nieuwe oefentoernooi: Rabobank Super Series. Oranje speelt in Hoogeveen op 7, 8 en 9 augustus tegen drie internationale topteams: Italië, Rusland en Turkije. Een interessant spektakel voor elke volleyballiefhebber.

Sporthal Het Activum is zeer in trek bij Nederlandse volleybaldames

De volleybaldames werken momenteel op Papendal in Arnhem keihard met bondscoach Jamie Morrison om optimaal voorbereid te raken voor het WK. Naast veel en hard trainen was er ook de wens om oefenwedstrijden te spelen tegen een aantal sterke tegenstanders. Dat is geregeld voor de Oranje dames. In aanloop naar het WK in Japan spelen de volleybaldames de Rabobank Super Series op Drentse bodem. Een mooie kans voor elke Oranjefan om de dames deze zomer nog een keer in eigen land te bewonderen.
De Rabobank Super Series bestaat uit een interessante vierkamp. Het team van Morrison gaat de degens kruisen met Italië, Rusland en Turkije. Vier internationale topteams, het zal ongetwijfeld spectaculaire duels opleveren. In de Volleybal Nations League troffen de teams elkaar ook al. Dat werden zeer spannende en mooie wedstrijden. Oranje won toen nipt met 3-2 van Turkije, won op imponerende wijze met 3-0 in en van Rusland en verloor met 2-3 van de Italiaanse ploeg. Oranje zal tegen de Italianen zeker voor revanche gaan. Ook omdat het vorig jaar in de eerste interland in Het Activum met 1-3 van Italië verloor. De Nederlandse ploeg met spelverdeelster Laura Dijkema uit Beilen, die in Hoogeveen de middelbare school bezocht, wil graag haar eerste zege in Hoogeveen behalen. De wedstrijd tegen Turkije wordt een bijzonder duel, want de trainer van de Turkse dames is Giovanni Guidetti, die van 2017 tot 2017 de Oranje dames trainde. Turkije verraste onlangs met een uiterst knappe tweede plaats in de strijd om de Nations Cup, terwijl Nederland de laatste vier net niet haalde.
In Hoogeveen kunnen de toeschouwers onder andere Yvon Beliën, Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues, Robin de Kruijf, Lonneke Sloetjes en Laura Dijkema bewonderen.

De poulewedstrijden van de Rabobank Super Series worden gespeeld in Het Activum in Hoogeveen. Daarna volgen er (kruis) finales in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven.
Programma Rabobank Super Series:
Hoogeveen:
Dinsdag 7 augustus 2018
16.30 uur Italië – Rusland
19.00 uur Nederland – Turkije
Woensdag 8 augustus 2018
16.30 uur Rusland – Turkije
19.00 uur Nederland – Italië
Donderdag 9 augustus 2018
16.30 uur Turkije – Italië
19.00 uur Nederland – Rusland

Eindhoven:

Zaterdag 11 augustus 2018
14.30 uur halve finale
17.00 uur halve finale
Zondag 12 augustus 2018
14.30 uur om derde en vierde plaats
17.00 uur finale

Voor informatie en tickets: www. volleybal.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord