Alfa-college houdt 13 april Open Huis voor studiekiezers mbo

Hoogeveen – Er zijn nog veel jongeren die een keuze moeten maken voor een vervolgstudie op het mbo. Méér dan andere jaren op dit moment van het schooljaar. Speciaal voor hen houdt het Alfa-college in Hoogeveen op woensdag 13 april tussen 18.00 – 21.00 uur een Open Huis. Eindexamenleerlingen van het vmbo en havisten die de overstap willen maken naar het mbo zijn van harte welkom aan de Voltastraat 33 en/of de Stroom 3(KARgo!). Dat geldt natuurlijk ook voor hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden. Er wordt ook informatie gegeven over de mogelijkheden voor na- en bijscholing en de opleiding Vakman Ondernemer. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via www.alfa-college.nl.

 

Hulp bij kiezen

Een keuze maken voor een vervolgopleiding is niet altijd makkelijk. Vóór 1 mei moeten de aanmeldingen bij het mbo binnen zijn. Tijdens het Open Huis krijgen de studiekeizers daarom volop hulp aangeboden. Studenten vertellen een eerlijk verhaal over hún studiekeuze en de ervaringen op school en in de stage. De docenten informeren over de inhoud van de opleiding, stage en werk en over doorstroom aan het hbo. Wie nog niet weet welke richting hij of zij op wil, kan met één van de loopbaanadviseurs (decanen) in gesprek. Zij helpen om stap voor stap van oriëntatie naar keuze te komen en beantwoorden vragen over begeleiding en zorg tijdens de opleiding.

 

Twee locaties

Bij KARgo!, de Stroom 3, wordt voorlichting gegeven over de opleidingen in Transport en Logistiek en Auto- en Bedrijfsautotechniek. Voor alle andere opleidingen van het Alfa-college is men welkom aan de Voltastraat 33 in Hoogeveen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord