Wisselvallig Hoogeveen zaterdag onderuit bij DVC Dedemsvaart

DEDEMSVAART – Het lukt Hoogeveen zaterdag maar niet om een goede serie neer te zetten dit seizoen. Zaterdagavond verloor het voor de tweede keer dit seizoen van DVC Dedemsvaart. Ditmaal werd het 1-0.

Het is wisselvalligheid troef bij de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog, die het in Dedemsvaart moest doen zonder de zieke Twan Reinders. Sander van Veen was wel terug en startte op de bank.

Op het zware veld op sportpark De Boekweit was het DVC, dat woensdag nog won van Lutten, dat de toon zette. Na twaalf minuten leidde dat meteen tot de enige treffer van de wedstrijd. Een dieptepass van Twan Dekker werd verkeerd ingeschat door de Hoogeveen-defensie, waarna Melvin Hulleman doelman Raymon Slot het nakijken gaf.

Doelman attent

DVC bleef hierna met name via Dimitri Tempelman gevaarlijk doorkomen over de flanken. Doelman Raymon Slot was echter attent en voorkwam telkens dat de dreiging ook omgezet werd in een treffer. Hoogeveen zette daar helemaal niets tegenover. Het favoriete spelletje kon door de Hoogeveners op dit zware veld niet gespeeld worden, waardoor er vooral inzet en strijd werd gevraagd. Het was dan ook verontrustend dat dit opnieuw niet gebracht kon worden. Iets wat te denken geeft.

Zege verdiend

DVC ging wel tot het uiterste en had in de tweede helft via Dimitri Tempelman al snel de wedstrijd kunnen beslissen. De aanvaller stuitte echter op doelman Slot. Qua score bleef het hierdoor spannend. Hoogeveen slaagde er echter geen moment in om aanspraak te maken op de gelijkmaker. De zege voor de thuisploeg was dan ook verdiend.

Volgende week

Door de nederlaag zag Hoogeveen de achterstand op nummer 2 ZZVV groeien tot vier punten. De ploeg maakt deel uit van het brede middenmoot waar ook Klazienaveen in staat. Dat is de tegenstander volgende week. Gezien het feit dat er geen peil op te trekken is bij Hoogeveen, kan het dan zomaar weer anders gaan.

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman