Open dagen bij nieuwe kinderopvang De Krentebloesem

Kinderopvang De Krentebloesem met antroposofische kenmerken, opent op 16 mei de deuren in Hoogeveen aan De Karn 5. De Krentenbloesem is aangesloten bij Montessorischool Het Element in Hoogeveen

Warmte, huiselijk, biologisch, bewust, natuurlijke materialen en geborgenheid.

De open dagen zijn op dinsdag 12 april van 9.00 tot 15.00 uur en zaterdag 23 april van 10.00 tot 12.00 uur.
De kinderopvang wordt gerund door de zussen Sabrina van Karsen en Jeanique Berkien. Sabrina heeft al een zelfde soort opvang in Rotterdam en besloot om het concept ook uit te rollen in Hoogeveen samen met haar zusje. ‘Doordat wij op zoek zijn gegaan naar een fijne plek voor onze kinderen kwamen wij er al snel achter dat er in Hoogeveen en omstreken maar weinig plekjes zijn die deze woorden in de praktijk zo laten zien en met een visie als deze werken’, vertelt Jeanique.
De twee hielden een enquête en ze kwamen er achter dat de wens en behoefte er voor ouders én kinderen wel is in Hoogeveen. ‘Bij de zoektocht naar een plek voor de kindjes van Hoogeveen zijn wij bij basisschool Het Element terechtgekomen. De basisschool wilde een peuteropvang starten.”

De visie van Het Element en de Krentebloesem komen niet helemaal overeen, maar de twee stromingen hebben volgens Sabrina wel dezelfde kijk op het werken met kinderen en de filosofie die hierachter schuilt gaat. Sabrina verteld aan Sharon, directeur van Het Element; Doordat wij de samenwerking met elkaar aangaan, kijken wij waar we elkaar kunnen versterken en waar we de handen samengaan laten werken. Uiteraard behouden we beide onze eigen krachten en visie maar is er sprake van een samensmeltend geheel.’
Sabrina: ‘De verschillen met reguliere kinderopvang is dat wij naar het kind als individu kijken en het niet in een mars mee laten lopen. Al doende leren wij en door de ruime keuze aan ons fijne speelmateriaal spelen de kinderen zich groot. Er is veel tijd voor het vrije spel. Hier kan het kind zich in vermaken op de plekjes die het kind prettig vindt. Onze plek zal een huiselijke plek zijn, waar ook de dagelijkse klussen in praktijk te zien zijn. Denk hier aan eten koken, de afwas, een sopje voor de was en brood bakken. De doelgroep die wij momenteel gaan openen ligt in de peuterleeftijd van 2 tot 4 jaar.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord