Basisschool voor kinderen uit Oekraïne gaat in mei open

De schoolbesturen PricoH en Bijeen werken samen met de gemeente aan een basisschool in het pand aan de Vos van Steenwijklaan 73. Daar komt ook een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. De verwachting is dat in de loop van mei de eerste kinderen er naar school kunnen.

PricoH en Bijeen hebben ervaring in het bieden van onderwijs aan vluchtelingenkinderen en anderstalige nieuwkomers. Ze bieden dit aan op De Weidebloesem en Kienderwijs, twee zogeheten nieuwkomersscholen in de wijk De Weide. Deze scholen kunnen geen nieuwe leerlingen een plek bieden; daarom is gekozen voor een aparte school.

De tijdelijke school aan de Vos van Steenwijklaan gaat Kienderbloesem heten, een combinatie van de namen van de andere nieuwkomersscholen. De schoolbesturen zijn nog bezig met de werving van leerkrachten. De gemeente helpt hierbij door bij de intake Oekraïense vluchtelingen te vragen of ze als onderwijzer aan de slag kunnen en willen.

Ouders uit Oekraïne kunnen hun kind alvast aanmelden. Meer informatie hierover vindt u op de pagina ‘Onderwijs’. Op deze pagina houdt de gemeente de informatie actueel. Ouders houden een vrije keuze en kunnen zich desgewenst ook melden bij een andere school.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord