‘Pannenverkoper’ actief die het gemunt heeft op ouderen: pas op voor deze oplichter

Hoogeveen – Afgelopen week zijn er meerdere meldingen van oplichting gedaan in de WhatsApp preventiegroep in Hoogeveen. Hierbij werd gemeld dat er pannensets aangeboden werden. De info die de politie heeft is dat er een zwart busje bij betrokken is. Helaas is er nog geen verdere info over de verkoper.
Mocht u benaderd worden, dan wordt u verzocht om het kenteken te noteren en indien mogelijk een goed signalement van de verkoper. Mocht u deze persoon treffen, bel dan gelijk met de politie via 112. Mocht u later melding maken dan moet dit via 0900-8844 .
Waarom 112 bellen?
Hiermee worden politiemensen op straat het snelst bereikt, waardoor er gelijk ingezet kan worden om op die manier er achter te komen wie er achter deze oplichtingspraktijken zit. Veelal oudere mensen worden slachtoffer gemaakt en dit willen wij tegengaan!
Het bericht zoals hij op buurtpreventie rond gaat
Waarschuwing. Verkoper pannen actief in Hoogeveen en de dorpen.
Kijk uit naar een man, leeftijd plm. 50 jaar, lang 1,9 meter, keurig gekleed en zwart haar, blanke gezond getinte huidskleur. Spreekt normaal Nederlands. Zwarte bestelbus type Caddy of iets groter.
Spreekt bewoners aan – bij voorkeur ouderen – met een vriendelijk praatje. Nodigt zichzelf graag verder uit. Toont belangstelling voor huis/inrichting, vooral keuken. Verandert van onderwerp en begint over pannen. Waarschuwt dat oude pannen kanker en dementie veroorzaken. Vertelt o.a. dat hij werkt/demo geeft in Spier en ook werkt voor een keukenwinkel. Heeft toevallig een pannenset in de bus liggen. Biedt een pan aan met de rest gratis.
Ga niet met de man in gesprek en laat hem niet binnen. Indien mogelijk noteer kenteken van de auto kijk in welke richting de man wegrijdt en bel 112.
==================================
Vervolg en 2de bericht: OP VERZOEK VAN DE POLITIE – Locatie Hoogeveen
Kijk uit naar eerder genoemde pannenverkoper.Aangetroffen in meerdere wijken/dorpen.
Bij contact laat hem even praten en probeer het kenteken van de auto te onthouden/noteren en kijk in welke richting hij vertrekt.
Ga niet op aanbod in !!!!!
En bel direct 112

Geef een reactie