Sport

Schutters HSV in de prijzen op Districtskampioenschap luchtwapens 2022

Emmer-Compascuum / Hoogeveen – Afgelopen weekend hebben 12 schutters van de Hoogeveensche Schietvereniging meegedaan aan het Districtskampioenschap luchtdrukwapens op het Schietsportcentrum Emmen in Emmer-Compascuum tijdens Schietsport Regionaal 2022.

Schietsport Regionaal is een tweedaags schiet evenement waarbij schutters uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en de Noordoostpolder strijden om de Districtskampioenschappen in de disciplines Luchtdrukwapens, Pistool, Kleinkaliber geweer, Grootkaliber geweer en Kleiduiven.

Zeven Districtskampioenen

In de klasse Luchtgeweer staand Veteranen-A wist Gerrit Jan Somberg met een score van 373,1 punten een 1e plaats en gouden medaille te halen. In de klasse Luchtgeweer opgelegd Veteranen Hoofdklasse is Gerrit Jan met een score van 414,4 punten ook districtskampioen geworden.

 

In de klasse Luchtgeweer Staand Veteranen Hoofdklasse is Geert Duinkerken met een score van 374,1 punten 1e geworden.

Isabel de Vries is districtskampioen geworden met een score van 610,4 punten in de klasse Luchtgeweer staand Junioren-A Dames.

Rose Koudenburg wist haar eerste districtskampioenschap in de klasse Luchtgeweer staand Dames Junioren-B met een score van 378,2 punten om te zetten in een 1e plaats.

In de klasse Luchtgeweer staand Junioren-A Heren wist Stefan van de Belt met een score van 611,5 punten de 1e plaats te behalen.

Jeugdschutter Brendan van der Sleen is de laatste van de zeven HSV-schutters die zich Districtskampioen mag noemen. Brendan was het afgelopen weekend in een goede vorm en wist in de klasse Luchtgeweer opgelegd Junioren-C met een nieuw persoonlijk wedstrijdrecord van 401,7 punten de 1e plaats en gouden medaille te behalen. Voor Brendan die een jaar geleden bij SV de Vrijheid in Hoogeveen is begonnen met schieten op 50 meter en sinds ongeveer 8 weken ook luchtgeweer schiet bij HSV was dit zijn eerste Districtskampioenschap.

 

Nog meer medaille plaatsen

Hilko Wassen heeft met een score van 349 punten de 2e plaats behaald in de klasse Luchtpistool Veteranen Hoofdklasse.

Met een score van 304 punten wist Jaap van de Belt in de klasse Luchtpistool Veteranen A-klasse een 2e plaats en het zilver te behalen.

Nico van Winden heeft met een score van 330,9 punten de 3e plaats behaald in de klasse Luchtgeweer staand Veteranen-A.

Als laatste wist Willem Huttinga in de klasse Luchtpistool Veteranen Hoofdklasse een 3e plaats te halen met een score van 343 punten.

 

Overige prestaties

Naast de medaille plaatsen eindigden in hun klasse Roelof Olde met 289,6 punten en Klaas Blokzijl met 394,4 punten op een 4e plaatst. Met in totaal elf medailles mogen de schutters van HSV zeer tevreden zijn en kijken ze terug op een succesvolle deelname aan de Districtskampioenschappen.

Nieuwe leden welkom
Wie kennis wil maken met de schietsport is welkom bij de Hoogeveensche Schietvereniging aan de Achteromsedijk 8g in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de dinsdagavond vanaf 19.00 uur om zelfs eens te schieten. Men hoeft geen eigen wapen te bezitten, die wordt door de vereniging beschikbaar gesteld. Ook jeugdleden zijn meer dan welkom om met deze mooie sport in aanraking te komen.

De foto van Rose Koudenburg is gemaakt door André de Vries.

De foto’s van Brendan van der Sleen zijn gemaakt door Regina van der Sleen.

Geef een reactie

Aankomende evenementen