HODO versterkt koppositie na overwinning op Raptim.

Hollandscheveld – Door een 4-1 overwinning op Raptim heeft HODO de voorsprong op de achtervolgers in de zondag 3e klasse D uitgebreid.  De Coevordenaren waren in de heenwedstrijd nog te sterk voor de ploeg van Eric Prins, maar op deze zondagmiddag pakten de mannen van HODO terecht de belangrijke drie punten.

Midweeks had HODO al drie punten aan het totaal toegevoegd door met 0-2 tegen Protos in Steenwijksmoer te winnen. Deze zondagmiddag begon HODO moeizaam op het hobbelige hoofdveld, van goed voetbal was geen sprake, maar het was Stefan Kikkert die met een hard schot de 1-0 aantekende. Even later zorgde Jorn Smit voor het hoogtepunt van de wedstrijd, een vrije trap vanaf 20 meter werd door hem kiezelhard in het doel geschoten. Net voor rust was het Marnix Leverink die de aansluitingstreffer voor Raptim aan kon tekenen. De HODO spelers waren druk in de weer met allerlei randzaken bij een ingooi voor Raptim en Leverink strafte dit genadeloos af. De ruststand was 2-1. Net na rust scoorde Patrick Timmerman de 3-1 met een kopbal en toen was de wedstrijd al gelopen. Raptim kreeg geen kans meer en HODO wist via een goed uitgespeelde aanval nog de 4-1 te scoren. Jorn Smit maakte zijn tweede goal van de wedstrijd met een bekeken schot. Hierna geloofde HODO het wel en Raptim kon aanvallend geen vuist maken en zo pakte HODO weer belangrijke punten in de jacht op het kampioenschap. Na afloop van de wedstrijd bleek dat naaste achtervolger Oldeholtpade gelijk had gespeeld tegen Ruinen en dat was goed nieuws voor de Hollandschevelders. Met nog 9 wedstrijden heeft HODO de beste papieren voor de titel in de zondag 3e klasse D, aanstaande zondag 10 april speelt HODO de uitwedstrijd tegen Trinitas, aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.