Ruime overwinning SCN op Tiendeveen

SCN kende afgelopen zaterdag weinig problemen met hekkensluiter Tiendeveen. Op sportpark Nieuwlande won de ploeg van trainer Bart Smid overtuigend met 5-0.

Na de nederlaag tegen SV Mussel en het gelijkspel tegen DKB werd het voor SCN weer eens tijd om de drie punten te pakken. De ploeg uit Nieuwlande kreeg hier een uitgelezen mogelijkheid voor tegen hekkensluiter Tiendeveen, waar eerder dit seizoen nog met 0-3 van werd gewonnen.

Sterke openingsfase SCN

SCN begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Stefan Bruinsma (kopbal naast) en Danny Kuiper (schot gered door doelman) de eerste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na tien minuten wist Danny Kuiper namens SCN wel te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk was het in de 16e minuut Roy Zwiers die de ban brak voor SCN. Zwiers ontving de bal in de diepte van Kuiper en schoot vervolgens overtuigend raak in de linkerbovenhoek. Vier minuten later verdubbelde SCN de score. Een hoekschop van de thuisploeg werd niet overtuigend weggewerkt door Tiendeveen waarna de bal voor de voeten van Stefan Bruinsma belandde. Bruinsma bedacht zich niet en zette met links doelman Sander Lubbers op het verkeerde been, 2-0. Na de tweede goal ebde het aanvalsspel van SCN weg en kwam Tiendeveen beter in de wedstrijd. Tot kansen leidde dit echter niet, waardoor beide teams bij een 2-0 tussenstand de kleedkamer opzochten.

SCN loopt uit

Direct na rust kreeg Tiendeveen haar eerste kans van de wedstrijd en leek het ook gelijk de aansluitingstreffer te maken, maar net als in de eerste helft aan de kant van SCN werd ook dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. SCN leek hierdoor meteen wakker te zijn geschud want in de 52e minuut vergrootte de thuisploeg de score. Een hoekschop van Marco Bruinsma bleef opnieuw hangen in het strafschopgebied waarna aanvoerder Rolf Elema van een meter of elf de 3-0 maakte. In de 70e minuut viel ook de 4-0. Roy Zwiers maakte zijn tweede van de middag door vanaf de linkerflank naar binnen te trekken en van rand zestien meter in de verre hoek raak te schieten. Nadat SCN onder andere via Marco Bruinsma en Danny Kuiper al eerder op 5-0 had kunnen komen, gebeurde dit met dank aan Tiendeveen-invaller Stephan Gort alsnog. In de 88e minuut wilde Gort de bal uit het eigen strafschopgebied wegwerken, maar doordat Jeffrey Marissen de bal nog licht schampte voor Gort de bal raakte, schoot hij de bal ongelukkig in eigen doel waardoor de eindstand op 5-0 werd bepaald.

Uitwedstrijd in Hoogezand

Aanstaande zaterdag speelt SCN een uitwedstrijd tegen HS’88. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide teams in 3-3. Toen liet SCN de ploeg uit Hoogezand ontsnappen door een 3-1 voorsprong uit handen te geven. Lukt het de Nieuwlandenaren nu wel om te winnen van HS’88? Aanvang wedstrijd: 14:30uur.

SCN – Tiendeveen: 5-0. Scoreverloop: 16e Roy Zwiers 1-0, 20e Stefan Bruinsma 2-0, 52e Rolf Elema 3-0, 70e Roy Zwiers 4-0, 88e Stephan Gort (e.d.) 5-0.