Dames Kwiek pas na rust wakker in Stiens

Het eerste dames team van Kwiek Hoogeveen is afgelopen zaterdagavond 2 april afgereden naar Stiens. Zij speelden hier voor het eerst deze competitie tegen F.H.C. Deze ploeg staat onderaan de competitie in de 1e klasse. Kwiek speelt daarentegen bovenin mee. De wedstrijd werd later dan gepland aangefloten omdat de aangewezen scheidsrechter die avond ontbrak. Gelukkig was er een bondsscheidsrechter aanwezig in de zaal in Stiens die de wedstrijd wilde fluiten.
Eenmaal van start bleek al snel dat Kwiek niet scherp begon. F.H.C. nam het initiatief en Kwiek stond al snel 3-0 achter. Nienke Vrieling was de eerste dame van Kwiek die scoorde via de cirkel. Hierdoor begon Kwiek ook warm te draaien. Via Marije Popping kon Kwiek hun echte wapen, de break out, weer op gelijke hoogte met F.H.C. komen. De stand was toen 4-4. Vanaf toen kon Kwiek zelfs weer initiatief nemen door onder andere Bertine Schuring die vanaf de linkerhoek het doel wist te vinden, 5-7. De dames uit Stiens zetten toen een tandje bij waardoor de stand al snel weer gelijk was. De linkeropbouw van de Friezinnen kon makkelijk tot schot komen. De eerste helft eindigde in een gelijkspel, 13-13. Kwiek speelt de eerste helft erg onrustig. Een vaste supporter van Kwiek zou zeggen dat dit niet het eigen spel van de dames is.
In de tweede helft begonnen de dames uit Hoogeveen met een minder offensieve dekking. Hierdoor konden de dames elkaar meer en sneller helpen in de verdediging. Dit zorgde voor vertrouwen in het gehele handbalspel. Na een voorsprong van 15-16 voor Kwiek speelden zij weer meer het eigen spel. Kwiek begon makkelijker met scoren vanaf verschillende posities. Marloes Oort scoorde zoals ze bekend staat, met een stuit in de lange hoek. Hoogeveen nam voor het eerst in de wedstrijd een ruime voorsprong van 16-20. Ook keepster Dieuwertje Jansen was belangrijk in de tweede helft, zij had meerdere belangrijke stops. Waaronder twee met haar gezicht, deze fouten bleven overigens onbestraft voor de dames van F.H.C. Het einde van de wedstrijd naderde en Kwiek is niet meer in gevaar geweest. De stand eindigde op 21-25 in het voordeel voor de dames uit Drenthe.
Zondag 10 april spelen de Kwiekdames weer thuis in de Valkenlaan. Om 13:00 hoort u hier het eerste fluitsignaal tegen de dames uit Barger-Compascuum. De dames 2 van Kwiek weten dit weekend ook de punten te pakken tegen de sterke tegenstander S.V.W.W.